Daddy e de neoprit in atacul pe care l-a pornit asupra Justitiei: ”Imi pare rau pentru statul paralel, dar legile justitiei vor fi duse pana la capat!”

235

 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a comentat, joi, demersul opozitiei de a contesta la Curtea Constitutionala recent adoptatele modificari la Legile justitiei spunand ca exista „o grupare de partide” care sustine statul paralel.

„Da, este o grupare de partide care sustine in continuare statul paralel, care sustine in continuare sa se continue abuzurile, care sustine in continuare ca lumea aceasta a tenebrelor, pe care incet-incet am inceput sa o vedem cu totii, pentru ca incepe sa iasa la iveala, sa continue. Noi discutam despre un pachet de legi care a fost adoptat prin procedura parlamentara, adica asa cum scrie Constitutia si spune orice democratie din lume, au fost atacate la Curtea Constitutionala, CCR a declarat, cu exceptia catorva articole, toate legile constitutionale. Acuma, o sa vedem ce au atacat, judecatorii CCR o sa analizeze din nou”, a declarat presedintele Camerei Deputatilor.

El e convins ca „acest film, aceasta disperare se va incheia, pentru ca nu pot bloca mersul democratiei. Legile vor ajunge pana la urma la presedintele Romaniei, o sa vedem ce face presedintele cu ele, daca si dumnealui vrea sa le intoarca la Parlament sau daca le promulga, acele legi vor intra in vigoare”, a dat asigurari liderul PSD. „Si vor produce efecte, pentru ca ele reprezinta un pas important pentru o reforma dorita a sistemului de justitie”, a adaugat Liviu Dragnea.

El a confirmat ca urmatorul pas vizat este modificarea codurilor penale: „Asa cum si modificarea codurilor penale, care va incepe in comisia speciala, se va finaliza cu niste texte care sa fie in concordanta cu cele doua directive europene, una legata de dreptul la un proces corect si la prezumtia de nevinovatie, in concordanta cu deciziile CEDO si CCR”.

„Aceste actiuni ale noastre, asumate de noi si indeplinite, vor fi duse pana la capat, cu toate piedicile, cu toate incercarile de intimidare”, a subliniat liderul social-democrat. „Imi pare rau pentru statul paralel, e un proces pe care nu-l mai poate opri nimeni”, a incheiat el.

Sursa: Digi24