Dan Barna, devoalat de Rise Project! „Ideea ca intram cu ei la guvernare si ii validam inseamna pentru ei raiul pe pamant!” De ce refuza Barna intrarea la guvernare langa liberali!

640

Liderul USR, Dan Barna, le-a explicat membrilor USR, pe un grup intern, de ce nu ar fi bine sa accepte oferta PNL de a intra la guvernare, cu toate ca liberalii le-ar da „orice”. Daca ar intra, ar sta in umbra PNL si cel mult ar deconta eventualele esecuri ale guvernarii.

„Sa nu intram in capcana de a cere un ministere, doua sau trei PNL-ului. Ne vor da orice. Ideea ca intram cu ei la guvernare si ii validam inseamna pentru ei raiul pe pamant. Este exact ce asteapta si ce isi doresc de la noi”, se poate asculta intr-o inregistrare publicata de Rise Project in care Dan Barna explica de ce nu e bine sa intre USR la guvernare.

Presedintele USR se teme ca in cazul in care ar intra la guvernare formatiunea pe care o conduce ar ajunge sa deconteze eventualele masuri gresite ale Guvernului, iar ponderea lor in situatia de acum e prea mica fata de ceea ce ar putea fi dupa alegerile din 2020. „Ei o sa faca lucrurile tot cum stiu sa le faca. Lucrurile stau asa. Daca fac lucrurile bine, meritul e al PNL, daca vor face rau, evident va fi din vina USR-ului. Adica nu trebuie sa fim supergenii ca sa stim cum functioneaza lucrurile acestea. Plus ca noi am intra ca parteneri minoritari, desi alegerile ne-au aratat ca suntem aproape acolo. Daca intram dupa alegeri avem consistenta si suntem relevanti.”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos