Dan Perjovschi a expus in toate muzeele de top ale lumii, insa ”croitoreasa” instalata de PSD in fruntea ICR-ului il considera ”nepotrivit” pentru a fi sustinut de o institutie de stat!

505

Liliana Turoiu, propunerea PSD la sefia ICR, este criticata pentru afirmatia stupida facuta marti, in timpul audierilor din comisiile de specialitate.

Turoiu a spus ca modul in care artistul plastic Dan Perjovschi abordeaza „teme sociale de actualitate” „nu se potrivesc” din perspectiv unui „avangardist” pentru a fi implementate de catre o institutie „a unui stat”.

„As vrea sa spun referitor la aceasta polemica pe marginea faptului ca Dan Perjovschi nu a acceptat o colaborare cu ICR este de inteles, pentru ca artisti care vin cu un astfel de demers si care vin din zona avangardei de obicei nu accepta o institutionalizare a artei lor. Tipul de demers pe care Dan Perjovschi il abordeaza in teme sociale de actualitate, practic, nu se potriveste in conceptia unui artist avangardist cu implementare lui de catre o institutie a unui stat”, a declarat Liliana Toroiu, intrebata daca ar „accepta spre a sustine o expozitie #rezist a lui Dan Perjovschi”. Intrebarea a fost adresata tuturor candidatilor audiati.

O reactie a venit de la europarlamentarul Cristian Preda, care a criticat-o pe „croitoreasa propusa de PSD la sefia ICR”.

„Croitoreasa propusa la sefia ICR a zis ca Dan Perjovschi e „prea avangardist pentru ICR”. Asta suna ca acuza de cosmopolitism adresata de comunisti artistilor care nu le erau pe plac. Din solidaritate cu Perjo, public aici un desen de-al lui. E din 2012. Nu e avangardist, ci de-a dreptul profetic…”, a scris Preda pe Facebook.

Liliana Turoiu si Mirel Talos au primit, marti, aviz favorabil din partea Comisiilor pentru cultura si media si a celei de politica externa din Senat pentru conducerea Institutului Cultural Roman.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos