Dan Voiculescu spune în declaraţia de candidatură că a colaborat cu Securitatea. Precizările cu asterisc ale fondatorului PC

260


de Anca Simina
Publicat la: 01.11.2012 18:05
Ultima actualizare: 01.11.2012 18:34


Foto: Octav Ganea // Gândul

Obligat să aleagă în dosarul de candidat la parlamentare între varianta de a fi colaborat şi a nu fi colaborat cu Securitatea, conservatorul Dan Voiculescu a declarat că a fost colaborator al Securităţii înainte de 1989, precizând expres că „în prezent este deschisă o acţiune în justiţie pentru revizuirea deciziei de fond”.

Declaraţia pe propria răspundere din dosarul său, depusă la Biroul Electoral Municipal, arată că Voiculescu a admis, pe 17 octombrie, colaborarea cu Securitatea ca să nu poată fi acuzat de fals în declaraţii în condiţiile în care există o decizie definitivă a instanţei în privinţa colaborării sale cu fosta Securitate.

Fondatorul PC precizează, cu asterisc, la finalul declaraţiei: „În prezent este deschisă o acţiune în justiţie pentru revizuirea deciziei de fond”. Cel mai probabil, Dan Voiculescu, declarat colaborator al Securităţii în martie 2011 prin decizie definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, se referă la contestaţia pe care a făcut-o la CEDO.

Voiculescu a fost deconspirat de CNSAS în 2006, sub numele conspirative „Felix” şi „Mircea”.

Decizia finală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi motivarea acesteia, în cazul lui Dan Voiculescu

 

Intră în comunitatea Facebook Gândul, locul unde ziarul vorbeşte cu tine


 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos