Dancila declanseaza campania de peticit in viteza! Trei ministri pusi sa ”rezolve” problema salariilor din sanatate!

373

Ministrii Sanatatii, Muncii si Finantelor au termen pana vineri pentru a gasi solutii sa rezolve „problemele care apar in sistemul de sanatate”, a anuntat premierul Viorica Dancila in sedinta de guvern de miercuri.

„In cadrul acestei sedinte vreau sa rog pe doamna ministru al Sanatatii, doamna ministru al Muncii, domnul ministru al Finantelor Publice sa identifice, pana la sfarsitul acestei saptamani, problemele care apar in sistemul de sanatate, sa gasim solutii”, a declarat Dancila, la inceputul sedintei de Guvern.

Dancila le-a mai cerut celor trei ministri sa discute cu managerii de spitale in care sunt probleme pentru a gasi impreuna solutii corespunzatoare.

„Luni sa cheme managerii spitalelor in care avem probleme, pentru a avea o discutie cu dumnealor si a identifica solutiile corespunzatoare, astfel incat acest subiect sa poata fi inchis”, a mai spus Dancila la inceputul sedintei de Guvern.

In ultima perioada, angajatii mai multot spitale din Capitala, dar si din alte orase au protestat fata de reducerea sporurilor, ca urmare a legii salarizarii unitare si a noului regulement al sporururilor.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, intrebat despre nemultumirile privind scaderea unor salarii din sanatate, ca „se vede ca nu exista o gandire unitara la nivel de guvern”. „Aceste chestiuni trebuie rezolvate de catre Guvern, nu pot fi aruncate in curtea nimanui. Legislatia este asa cum este si apare instabilitate, neclaritate si toate acestea duc la miscari ssociale care nu imbunataesc absolut deloc climatul social”, a adaugat Iohannis.

In acest context, Iohannis a spus ca PSD „a facut un hobby din a schimba tot ce functioneaza in Romania”.

Sursa: b1.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos