Dancila, raspuns obraznic pentru Iohannis: Nu statul trebuie resetat, ci presedintele! Guvernul va sesiza CCR pentru a reclama un conflict juridic cu seful statului!

284

Premierul Viorica Dancila a declarat miercuri ca Guvernul va sesiza CCR pentru a reclama un conflict juridic cu seful statului. Sefa Executivului a spus ca presedintele Klaus Iohannis are o obsesie a blocajelor. Ea a afirmat ca este rusinos ca presedintele sa vina dupa atata timp sa vorbeasca despre tragedia de la Caracal si ca singura preocupare a candidatului Iohannis este sa critice Guvernul. Raspunzand criticilor presedintelui, Dancila a subliniat ca nu statul trebuie resetat, ci presedintele trebuie resetat.

”Guvernul Romaniei va sesiza Curtea Constitutionala pentru a reclama un conflict juridic cu seful statului. Romanii nu au de ce sa asiste la acest spectacol de prost gust pe care il fac cei carora le-au dat votul. Fie ca realizeaza sau nu, tot la vot vor fi sanctionati pentru toate aceste dovezi de egoism, de inconstienta si de lipsa de responsabilitate pentru tara”, a anuntat sefa Executivului.

„Este absolut incalificabil modul in care candidatul iohannis se foloseste de tribuna oficiala a Administratiei Prezidentiale pentru a-si lansa mesajele de campanie. Miercurea trecuta, refuza nejustificat numirea de ministri in Guvernul Romaniei, o saptamana mai tarziu domnul Iohannis blocheaza din nou numirea ministrilor interimari in Guvernul Romaniei, refuzand de data aceasta sa dea un raspuns. Suntem intr-o situatie fara precedent, o situatie de confuzie si dezechilibru, generata de comportamentul iresponsabil si egoist al presedintelui”, a afirmat premierul.

Dancila a spus ca Iohannis are „obsesia blocajelor ” si continua sa incalce Constitutia si legile statului, „in total dispret fata de interesele tarii”.

De asemenea, Dancila a spus ca, prin intarzierea numirii ministrilor interimari pe functiile vacante dupa demisia ministrilor ALDE, seful statului incalca decizii ale Curtii Constitutionale. Ea a afirmat ca Iohannis se foloseste de cazul Caracal.
„Este rusinos ca presedintele sa vina dupa atata timp sa vorbeasca despre tragedia de la Caracal, intr-un context politic definit de blocajul guvernamental pe care il tot incearca. Este indecent sa foloseasca aceasta tema atat de sensibila, aceasta drama, ca sa-si creeze premise pentru miscari politice”.

Dancila a mai spus ca Iohannis nu-si intelege nici macar rolul de presedinte al CSAT. „Singura preocupare a candidatului Iohannis este sa critice Guvernul uitand ca este parte a puterii executive si in egala masura responsabil. Nu statul al carui sef se pretinde trebuie resetat, ci presedintele Romaniei trebuie resetat”, a spus Dancila. Dancila a sustinut ca Guvernul a luat masurile necesare dupa cazul Caracal, „insa probabil fiind in vacanta le-a omis”, transmite News.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos