Dancila, rupta de realitate. Spune ca PSD poate castiga prezidentialele: „Si Iohannis a plecat de la 20%!” Cine sunt prezidentiabilii social democratilor

309

Presedintele PSD, Viorica Dancila, a declarat, vineri seara, dupa o vizita in judele Braila, Galati si Tulcea, ca a vazut la reprezentantii partidului de acolo dorinta de implicare. “Acest lucru ne incurajeaza sa mergem si in celelalte judete si sa avem la final un rezultat foarte bun la alegerile prezidentiale, sa castigam alegerile prezidentiale”, a spus Dancila.

“Am facut o evaluare a alegerilor europarlamentare, a lucrurilor bune, dar si a lucrurilor mai putin bune, am ascultat parerea membrilor CEx-ului, am vorbit despre probleme atat din punct de vedere guvernamental, despre proiecte, despre program de guvernare, despre modul in care trebuiesc implementate proiectele, despre obstacolele existente in administratia publica locala. Din punct de vedere politic, toti am fost dezamagiti de rezultatele de la alegerile europarlamentare, am vrut sa vedem care sunt lucrurile care au nemultumit populatia, pentru a nu mai repeta greselile facute, si in acelasi timp am vorbit despre organizarea noastra, despre organizarea la nivel de judet, la nivel regional pentru a castiga urmatoarele algerile”, a declarat Viorica Dancila, intr-o conferinta de presa sustinuta, vineri seara, la Tulcea, conform news.ro.

Dancila a spus ca si-a propus ca in perioada urmatoare sa ajunga in toate judetele tarii, adaugand ca, daca pana acum a fost o abordare de la centru catre teritoriu, vrea ca de acum acest lucru sa se schimbe, de la teritoriu spre centru.

Dancila a afirmat ca a vazut in judetele Braila Galati si Tulcea dorinta de implicare.

“Acest lucru ne incurajeaza sa mergem si in celelalte judete si sa avem la final un rezultat foarte bun la alegerile prezidentiale, sa castigam alegerile prezidentiale. stiu ca multi vor spune: bine, bine, dar ati avut 22 la suta. Avem precedentul, si domnul presedinte Iohannis a plecat de la 20 la suta la alegerile europ… alegerile prezidentiale. si noi, prin implicare, unitate, un alt mod de abordare, apropierea de cetateni, o prioritizare a obiectivelor de investitii pe fiecare judet in parte, cred ca pot avea ca rezultat castigarea alegeilor prezidentiale”, a sustinut Dancila.

Dancila a mentionat ca toate acestea trebuie dublate de alegerea unui candidat pentru prezidentiale care sa aiba sustinere in teritoriu, care sa fie sustinut de PSD si care,“prin sondajul pe care il vom face, sa aiba cat de cat un procent care sa maximizeze sansele noastre de a castiga alegerile prezidentiale”.

Prezidentiabilii PSD

Presedintele PSD, Viorica Dancila, a anuntat vineri, la Braila ca partidul a inceput sondajele pentru stabilirea prezidentiabilului. PSD masoara in sondaje si varianta unei candidaturi comune PSD-ALDE, in persoana lui Calin Popescu Tariceanu, dar si varianta sustinerii unui candidat independent.

„In sondajul de opinie este si domnul Tariceanu. Am pus si un candidat independent, fara a da nume, sa vedem care este solutia cea mai buna.”, a spus presedintele PSD.

Printre liderii PSD care sunt masurati se numara Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, serban Nicolae, Ecaterina Andronescu si Liviu Plesoianu. Partidul a comandat mai multe sondaje, dintre care unul masoara cota de incredere a liderilor principalelor partide politice. in acest sondaj este masurata si Viorica Dancila. „Da, numele meu e masurat in sondaje dar nu printre candidati, e masurat acolo unde avem presedintele formatiunii politice.”, a mai spus premierul.

Cat despre o eventuala candidatura comuna PSD-ALDE cu Calin Popescu Tariceanu candidat, Dancila a dat de inteles ca indiferent de rezultatul sondajelor, organizatiile judetene ale partidului vor fi cele care vor stabili daca se impune sau nu o candidatura comuna.

PSD are programat pe 11 august urmatorul congres, atunci cand va fi anuntat si candidatul pentru Cotroceni.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos