Dăncilă s-a lăudat la Antena 3 că deși a gafat în ultimul hal, problema imunoglobulinei s-a rezolvat! Doar prostia e fără leac!

393

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică, într-o emisiune la Antena 3, că îşi asumă greşeala de a fi spus „imunoglobină”, în loc de „imunoglobulină”, dar a adăugat că „a greşi e omeneşte”.

„A greşi e omeneşte sau numai cine nu munceşte nu greşeşte. În fiecare zi e o zi foarte plină, sunt multe presiuni. Din dorinţa de a explica cât mai multe poate am făcut acea greşeală. Sunt foarte puţini oamenii care nu au greşit niciodată”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a spus că important este că a fost rezolvată această problemă. „Problema s-a rezolvat, azi nu avem o problemă, nici azi, nici pe termen mediu”, a subliniat Viorica Dăncilă.

„Mi-am asumat această greşeală, nu trebuia să greşesc. (…) Nu ştiu dacă aşa era pe foaie, am fost supărată pe mine că am greşit”, a explicat Viorica Dăncilă. Ea a precizat că nu este dependentă de cititul de pe foi şi că preferă să vorbească liber.

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, despre criza de „imunoglobină”, referindu-se la declanşarea mecanismului de protecţie civilă, din cauza lipsei totale de imunoglobulină în România.

Criza imunoglobulinei a ținut săptămâna trecută prima pagină a actualității. România a decis, oficial, să ceară ţărilor din UE şi NATO ajutor pentru a găsi anticorpi fără de care oamenii care suferă de boli rare de imunitate sunt în pericol.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în acest moment nu mai există nicio doză de imunoglobulină, că sunt sute de pacienţi afectaţi şi că singura soluţie în acest moment era declanşarea mecanismului de protecţie civilă, prin solicitarea ajutorului ţărilor UE şi NATO pentru criza imunoglobulinei. Ea a spus că deja există un răspuns de la un stat membru, cu care s-a luat legătura.

Potrivit datelor disponibile la Ministerul Sănătăţii, în România sunt necesare lunar aproximativ 5.000 de doze de imunoglobulină, iar preţul unei doze este de aproximativ 100 de euro.

Sursa: Digi24