Dancila vrea sa puna ”capac” INS-ului pentru ca l-a deranjat pe PSDragnea! Institutia a avut tupeul sa faca publice cifre alarmante despre economia tarii!

173

PSD mai da o lovitura. Inca o institutie care a “deranjat” partidul condus de Liviu Dragnea urmeaza sa fie reorganizata.

Institutul National de Statistica (INS), institutie care in ultima vreme a facut publice cifre alarmante despre economia Romaniei, intra in vizorul Guvernului Dancila.

Pe ordinea de zi a Executivului se discuta modificarea functionarii INS.

”PROIECT DE HOTARARE pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 957/2005 privind organizarea si functionarea Institutului National de Statistica”, se arata in ordinea de zi a Guvernului.

Mai exact, in sedinta de Guvern, de joi, va fi adoptata o Hotarare de Guvern care va trece INS-ul din subordinea Secretariatului General al Guvernului, direct sub coordonarea prim-ministrului. Practic, orice decizie a INS-ului va trebui aprobata direct de catre premier, din momentul adoptarii acestui HG.

INS a anuntat, joi, ca rata anuala a inflatiei a urcat in martie la 5%, fata de 4,7% in februarie, iar raportat la luna precedenta preturile de consum s-au majorat cu 0,3%.

Nu este prima reorganizare a unei institutii care a deranjat PSD. Miercuri, Monitorul Oficial a fost trecut in subordinea Camerei Deputatilor.

Sursa: b1.ro