Daniel Constantin atacat de slugile lui Tariceanu din ALDE: ”Arunca cu minciuni in dreapta si-n stanga! Incearca sa bage zazanie in randul conducerii coalitiei PSD-ALDE!”

397

Octavian Popa, vicepreședine ALDE, îl acuză pe copreședintele Daniel Constantin că „aruncă cu minciuni în stânga și în dreapta”, în baza unei „teorii securiste a manipulării”, informează Mediafax.

În opinia sa, Daniel Constantin este nemulțumit că i-a fost retras sprijinul politic, astfel că „face turur televiziunilor și acordă interviuri pe bandă rulantă”, în speranța de a câștiga voturi la congresul ALDE, în cadrul căruia va fi aleasă conducerea formațiunii.

„Sub aparenţa unei persoane de bună credinţă, copreşedintele ALDE Daniel Constantin a pornit o veritabilă campanie a dezinformării opiniei publice, în speranţa că mai poate câştiga de partea sa doi-trei acoliţi care să i se alăture până la congresul extraordinar al partidului. Opiniile lansate periodic, la interval de câteva zile, par a fi calculate după o teorie securistică a manipulării. Dar nu cred că este un avantaj de partea domnului Constantin. Ci dimpotrivă. Iar raţionamentul este foarte simplu. De când şi-a lipit Partidul Conservator de imaginea puternică a domnului Călin Popescu-Tăriceanu, a evitat să aibă ieşiri publice. Chiar şi în campaniile electorale de la locale şi de la parlamentare. (…) Până să îi fie retras sprijinul politic, ieşirile sale publice au fost atât de rare. Acum, că şi-a pierdut funcţiile, iar scaunul de copreşedinte i se zgâlţâie din toate încheieturile, face turul televiziunilor şi acordă interviuri pe bandă rulantă. În disperare de cauză, când a văzut că inclusiv cei din fostul Partid Conservator au votat împotriva sa, căci aşa i s-a retras sprijinul politic, aruncă cu minciuni în dreapta şi-n stânga”, susține Octavian Popa, vicepreşedinte ALDE.

Totodată, Popa l-a acuzat pe copreședintele ALDE că încearcă „să bage zâzanie în rândul conducerii coaliției PSD-ALDE, invocând presupuse negocieri cu PNL.

„Acum, pentru cine nu a apucat să cunoască adevărata faţă a domului Constantin, cred că ieşirea publică de ieri a dânsului, a dovedit cu vârf şi îndesat de ce este în stare: sforării machiavelice, mascate de propriul interes. Sub plasa intrigilor aruncate în ultimele săptămâni, Daniel Constantin a adunat în juru-i o mână de rebeli servili, care probabil vor pieri până la urmă sufocaţi într-o angoasă patologică întreţinută de setea de putere şi de spaima dispariţiei de pe scena politică”, afirmă Octavian Popa.

Biroului Politic Central al ALDE a votat, în 26 martie, retragerea sprijinului politic pentru copreşedintele Daniel Constantin, cu 86 de voturi „pentru” şi 12 „împotrivă”, propunerea fiind făcută de vicepreşedintele Andrei Gerea. Ulterior, Constantin a fost schimbat din Guvernul Grindeanu, postul de vicepremier fiind preluat de Graţiela Gavrilescu.