Daniel Constantin, la un pas de a fi EXCLUS din ALDE! Se contureaza tot mai mult ZVONUL infiintarii unui nou partid impreuna cu Victor Ponta!

455

Vicepreședintele ALDE, Andrei Gerea, a cerut în cadrul Biroului Politic Central al partidului retragerea sprijinului politic pentru copreședintele Daniel Constantin și, implicit, retragerea acestuia din Guvern. Daniel Constantin ocupă funcțiile de vicepremier al României și ministru al Mediului.

Decizia vine în urma scandalului iscat în fruntea ALDE între copreședinții Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin. Conducerea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) s-a reunit duminică într-o şedinţă a Biroului Politic Central. Reuniunea are loc în contextul unor divergenţe între cei doi copreşedinţi ai formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin, dar şi după ce un vicepreşedinte al partidului a solicitat public retragerea sprijinului politic pentru actualul vicepremier al ALDE.

Duminica trecută, Daniel Constantin a părăsit întâlnirea Delegaţiei Permanente a partidului, căreia i-a contestat validitatea şi a spus că sunt nemulţumiri în interiorul ALDE cu privire la modul în care se iau deciziile,.

„Au fost foarte mulţi colegi din teritoriu şi sunt în continuare foarte nemulţumiţi vizavi de modalitatea în care se iau decizii. Cu alte cuvinte nu au participat la decizie. Chiar dacă există formal o comisie de fuziune aceasta s-a întrunit foarte rar şi deciziile au fost luate oarecum unilateral (…) în ALDE, care au, în momentul în care suntem parteneri ai coaliţiei de guvernare, repercusiuni în ceea ce priveşte coaliţia de guvernare, guvernarea şi asupra cetăţenilor. (…) Este o miză de putere, de control, o miză pe care probabil domnul Tăriceanu o are de a deţine controlul total şi, în cel mai scurt timp, miza mea, dacă mă întrebaţi, este aceea de onoare”, a spus atunci Constantin.

Ulterior, Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat că declaraţiile politice ale lui Daniel Constantin îl pun „serios pe gânduri” şi crede că acesta forţează să fie exclus din ALDE.

Se vorbește tot mai mult despre posibilitatea înfiinţării unui nou partid de către Daniel Constantin și fostul premier Victor Ponta.

Daniel Constantin este acuzat că vrea să forţeze excluderea sa din ALDE pentru a pune, împreună cu Victor Ponta bazele unei noi formaţiuni politice.

„Există, se pare, un proiect, nu ştiu dacă mai mult sau mai puţin evoluat de a crea o grupare care să funcţioneze după modelul UNPR din perioada Guvernului Ponta când principalul argument politic era şantajul”, a acuzat Călin Popescu Tăriceanu.

Liviu Dragnea aşteaptă şi el ca partenerii politici din ALDE să îşi rezolve disensiunile. Scenariul înfiinţării unui partid naţionalist de către Daniel Constantin a ajuns şi la urechile liderului PSD.

„Nu pot să exclud această variantă. Nici pentru noi ca partid, nici pentru Guvern, nici pentru premier nu este confortabil să existe în interiorul unui partener astfel de dicuţii care pe zi ce trece devin tot mai răutăcioase”, a spus președintele social-democraților, scrie Digi24.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos