Daniel Constantin: Romania nu e pregatita pentru o schimbare fundamentala privind modalitatea de alegere a presedintelui!

561

1daniel constantinLiderul conservator, Daniel Constantin a declarat ca Romania nu e pregatita in prezent pentru o schimbare fundamentala privind modalitatea de alegere a sefului statului.

„Eu cred ca Romania in momentul de fata si societatea romaneasca nu e pregatita pentru o schimbare fundamentala cu privire la modalitatea de alegere a presedintelui. De altfel, cred ca este si o opinie majoritara in cadrul USL, a avut loc de fapt aceasta discutie si atunci ne-am exprimat cu totii punctele de vedere si cred ca e o opinie majoritara – Romania si romanii in acest moment doresc sa-si aleaga prin vot presedintele si cred ca asa va fi in propunerea pe care o vom inainta din punct de vedere politic pentru a fi aprobata de catre Parlament si de catre cetateni”, a precizat Daniel Constantin, marti, dupa sedinta Biroului Politic al PC.

In ceea ce priveste regionalizarea, el a precizat ca PC are nenumarate propuneri.

„Partidul Conservator participa prin reprezentantii sai la comitetele pe care Ministerul Dezvoltarii Regionale le-a format deja si expunem acolo toate punctele de vedere, asa cum si astazi am discutat, propunerile pe care le avem, punctuale, pentru modificarea Constitutiei. Termenul pentru depunerea acestor modificari inteleg ca s-a restabilit pentru 27 mai. Pana la acea data vom face propuneri concrete si sper eu ca vor fi cateva dintre ele extrem de interesante si utile pentru societatea romaneasca”, a sustinut liderul conservator.

In alta ordine de idei, el a mai spus ca proprietatea este un lucru sfant, dar s-a referit si la cazurile in care averile sunt obtinute ilicit.

„Atunci cand vorbim despre averi care sunt dobandite in mod ilicit cu siguranta ca e o discutie si Partidul Conservator a mai avut initiative de-a lungul timpului in acest sens, ca atare cred ca e benefic sa discutam si cred ca daca ne uitam foarte bine si legislatia actuala este oarecum permisiva pe aceasta zona atunci cand vorbim de confiscarea averilor dobandite in mod ilicit. Problema care se pune este cum se prezuma o avere, in momentul de fata se prezuma ca averea este dobandita in mod licit, cred ca de aici trebuie sa plecam si aici e o dezbatere interna pe care o vom dezvolta in perioada urmatoare. Daca vorbim despre masini sigur ca acolo propunerile care s-au facut erau de genul nu sa confiscam imediat ce a fost prins cineva cu depasirea limitei legale, ci unde au fost abuzuri excesive”, a adaugat Daniel Constantin.

Sursa: agerpres.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos