Daniel Constantin va anunta luni oficial formarea Partidului Pro Romania! Ce sanse are sa intre in Parlament?

463

Daniel Constantin va anunța formarea unui nou partid. Numele cel mai probabil: Partidul Pro România. Ideologie: naționalistă. Politician așteptat: Victor Ponta.

Ce șanse are acest partid?
În Parlament
Șansa aparentă este o binecuvântare discretă din partea liderului PSD, Liviu Dragnea. O asemenea binecuvântare ar încuraja dizidenții din ALDE să se mute la PPR știind, totuși, că rămân apropiați de putere. La rândul său, Dragnea ar avea o nouă pârghie de control față de ALDE.
Asta însă se bate cap în cap cu posibilitatea ca Ponta să încurajeze parlamentari PSD să plece din partid către PPR.
În teritoriu
În ALDE, Daniel Constantin a adus zestrea de organizații teritoriale ale PC. Este greu de presupus că va lua înapoi mai mult de câteva din ele, deși vedem unele mișcări la nivel de organizații de sector în București.
În electorat
Victor Ponta rămâne un lider popular, deși nu este deloc clar dacă popularitatea Iui este transferabilă. Mai delicat este de evaluat popularitatea naționalismului. Foarte probabil șansa acestui curent a fost în 2017 ca exprimare a nemulțumirilor antisistem. Dar partide precum USR și PMP au deviat în favoarea lor acel curent. Valul a trecut, anunta stiripesurse.ro.