Darius Valcov isi subordoneaza Fiscul! Va decide tintele pentru controalele ANAF!

323

Premierul din umbra al PSD, Darius Valcov, poate de acum sa ordone ANAF sa efectueze controale oriunde isi doreste, putand folosi astfel ANAF ca insitutie de represiune impotriva presei independente sau a oricui il deranjeaza. Comisia de Prognoza au semnat un Acord de cooperare care prevede ca Fiscul va face controalele pe baza propunerilor de la Comisia de Prognoza.

Comisia Nationala de Prognoza este o institutie complet obedienta fata de consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dancila, precizeaza g4media.ro.

Mai mult, potrivit documentului, ANAF si Comisia de Prognoza pot constitui grupuri de lucru comune pentru analiza de risc sau pentru controlarea contribuabililor.

Comisia Nationala de Prognoza este condusa de Ion Ghizdeanu, un fidel al lui Valcov, in timp ce ANAF e condusa de Mihaela Triculescu, instalata de Valcov.

Documentul, numit ”Acord de coperare (sic) intre Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Comisia Nationala de Strategie si Prognoza pentru dezvoltarea si realizarea analizelor de risc si eficientizarea actiunilor de control si verificare”, a fost semnat de conducatorii celor doua institutii pe 22 ianuarie.

Semnarea acordului, postat pe site-ul ANAF, nu a fost anuntata public de nici una dintre cele doua institutii.

Cateva dintre prevederile Acordului:

Incepand cu ianuarie 2019, Comisia de Prognoza va selecta contribuabilii care vor fi propusi pentru a fi cuprinsi in controalele intreprinse de ANAF in functie de domeniul de activitate, fluctuatia cifrei de afaceri si a celorlalti indicatori stabiliti de comun acord intre ANAF si CNSP.

In vederea realizarii prevederilor prezentului acord, ANAF si Comisia de Prognoza pot constitui grupuri de lucru comune
Analiza de risc se va realiza de ANAF in functie de indicatorii statisticii existenti in bazele de date ale ANAF si indicatorii statistici transmisi de CNSP
Analiza de risc are ca scop determinarea sectoarelor si societatilor unde exista riscuri fiscale potentiale
CNSP va comunica conducerii ANAF lunar situatia domeniilor si a societatilor comerciale care prezinta un grad ridicat de risc de evaziune fiscala. Trimestrial se va face o analiza comuna a rezultatelor si se vor aduce imbunatatiri metodologiei de analiza de risc, daca va fi cazul.
Cum justifica cele doua institutii Acordul? Prin nevoia reducerii evaziunii fiscale: ”Pentru atingerea obiectivelor din Programul de guvernare de imbunatatire semnificativa a gradului de colectare este necesar ca eficienta actiunilor ANAF de combaterea evaziunii fiscale sa se amplifice”.
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos