De ce a facut Coposu ani grei de puscarie comunista? Pavelescu: PNTCD sustine PSD pentru salvgardarea democratiei! Fundatia Coposu: Asa-zisul protocol PSD-PNTCD, lovit de nulitate in fata istoriei. Seniorul politicii romanesti se rasuceste in mormant!

398

Reprezentantii Fundatiei Corneliu Coposu au criticat joi seara demersul liderului PNtCD, Aurelian Pavelescu, de a incheia un protocol de colaborare cu PSD, sustinand ca ”asa-zisul protocol PSD-PNtCD este lovit de nulitate in fata istoriei”.

„Am luat act cu stupoare si cu indignare de declaratiile conform carora PNtCD, partidul lui Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu, Ion Diaconescu – pentru a aminti doar patru nume din lunga lista de politicieni exceptionali care au infundat puscariile comuniste – ar fi semnat un protocol de colaborare cu PSD. PSD este pentru noi, si a fost tot timpul, continuatorul ideologic al PCR, chiar daca a fost silit de istorie sa se manifeste intr-un sistem democratic, si in orice caz continuatorul FSN, partidul-stat care a ajuns in 1990 la conducerea Romaniei printr-o cascada de manipulari, indreptate inclusiv si in special impotriva PNtCD si a liderului sau, Corneliu Coposu, despre care votantii FSN au fost convinsi ca manca icre negre cu polonicul la Paris in anii in care, in realitate, se afla in inchisoare pentru delictul de opinie, apoi in domiciliu fortat in pustietatea Baraganului, apoi urmarit de Securitate pas cu pas, fara a iesi vreodata din tara inainte de 1990”, se arata intr-un comunicat de presa al Fundatiei Corneliu Coposu.

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, si presedintele Partidului Ecologist Roman, Danut Pop, au semnat, joi, un protocol de sustinere a Partidului Social Democrat pentru alegerile europarlamentare.

In cadrul unei conferinte de presa, liderul PSD, Liviu Dragnea, aflat alaturi de Pavelescu si Pop, a declarat ca a purtat in ultimele zile mai multe discutii cu cei doi politicieni. El a mentionat ca fiecare dintre cele doua formatiuni a reusit sa stranga peste 200.000 de semnaturi in vederea participarii la scrutin, dar cele doua partide au decis sa nu depuna liste si sa sustina PSD.

„PNTCD isi indelineste o misiune istorica de a salvgarda democratia in Romania. Ne-am hotarat sa sprijinim lista PSD pentru alegerile europarlamentare. Chem toti romanii sa voteze aceasta lista in numele democratiei. Avem nevoie in Parlamentul European de oameni care sa apere Romania”, a declarat Pavelescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos