Loading...
De ce i-a fost frica nu a scapat! Viorica Dancila, data in judecata de Times New Roman! „Orice om ii este teama de o plangere penala” – Circul Politic

De ce i-a fost frica nu a scapat! Viorica Dancila, data in judecata de Times New Roman! „Orice om ii este teama de o plangere penala”

Redactorul sef al publicatiei de satira Times New Roman a anuntat ca o da in judecata pe Viorica Dancila, cerand in instanta daune simbolice de 1 leu.

„Dupa episodul Pristina – Podgorica, la presiunea bunului simt si la sfaturile avocatului meu, Radu Sora, am decis sa o dau si eu in judecata pe Viorica Dancila. Asta se intampla in acelasi dosar in care Viorica Dancila ne cere mie si colegilor mei de la Times New Roman 100.000 de euro pentru ca am spus despre ea intr-un articol ca este tampita. tin sa precizez ca nu mi-am dorit sa fiu intr-un asemenea conflict, ci este doar un raspuns la cererea absurda facuta de Viorica Dancila. Este nu doar revoltator, ci de-a dreptul kafkian ca Viorica Dancila sa imi ceara 100.000 de euro pentru un articol care a stat online doua zile, in timp ce ea imi tavaleste imaginea si demnitatea de roman inca din 21 ianuarie 2009, in calitate de europarlamentar, si din 29 ianuarie 2018 in calitate de prim-ministru al Romaniei.

Cand libertatea de exprimare este atacata atat de halucinant, cand ajungi sa fii dat in judecata pentru o banala constatare, nu putem ramane fara reactie. Pentru ca, repet, astfel de vremuri traim: sunt dat in judecata de Viorica Dancila, care vrea 100.000 de euro prejudicii de imagine pentru c-am facut-o tampita. 100.000 de euro pentru o constatare banala. O constatare pe care a facut-o orice om cu un minim de discernamant. Asa ca ii cer si eu prejudicii de imagine: nu mult, 1 RON, pentru ca eu sau colegii mei luptam pentru pastrarea libertatii de exprimare, nu pentru bani.

Abordarea mea si a avocatului meu este clara: daca e cineva care sufera prejudicii de imagine sau atingeri ale dreptului la demnitate, suntem noi, romanii. Prin tot ceea ce face, facilitand ca o persoana incompatibila cu functia de premier (din cauza unei condamnari penale) sa conduca Romania prin intermediul ei, prin modul in care se exprima, prin gafele pe care le face, Viorica Dancila aduce atingere demnitatii noastre si ne aduce grave prejudicii de imagine.

in incheiere, nu pot decat sa-i incurajez si pe alti romani sa constate ca Viorica Dancila le provoaca grave prejudicii de imagine si sa actioneze in consecinta. Astfel, orice cetatean roman poate face cereri de interventie in interes propriu, in dosarul nostru 10816/3/2018 – Tribunalul Bucuresti, in care sa solicite acelasi lucru, sa se constate incalcarea dreptului sau la demnitate si imagine in calitate de cetatean al Romaniei.

Calin Petrar
redactor-sef Times New Roman

UPDATE Pentru cei care vor sa faca o cerere de interventie in dosarul nostru: avocatul nostru lucreaza la o cerere tip pe care sa o poata folosi toata lumea. Undeva in cursul zilei de maine va fi disponibila, cu tot cu detaliile aferente procedurii. Multumim”.

Se pare ca pana la urma doamna din fruntea Executivului va trai cu teama unei plangeri penale.
intrebata in urma cu ceva timp daca ii este frica de o plangere penala, prim-ministrul a raspuns ca „Orice om ii este teama de o plangere penala”.

De ce i-a fost frica nu a scapat! Viorica Dancila, data in judecata de Times New Roman! „Orice om ii este teama de o plangere penala” was last modified: august 8th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close