Loading...
De ce își ascunde Dragnea guvernul de SPP? Fostul director al SIE face lumină în scandalul momentului: ”Vom asista la nașterea efectivă a statului paralel constituit, de fapt, în jurul grupării lui Dragnea!” | Circul Politic

De ce își ascunde Dragnea guvernul de SPP? Fostul director al SIE face lumină în scandalul momentului: ”Vom asista la nașterea efectivă a statului paralel constituit, de fapt, în jurul grupării lui Dragnea!”

Președintele PSD, Liviu Dragnea este într-un război total cu șeful SPP, Lucian Pahonțu. Într-o primă etapă a acestui război, Viorica Dăncilă și o parte a miniștrilor au decis să renunțe la protecția SPP.

Fostul director al SIE, Claudiu Săftoiu, susține că această decizie contravine legii, pentru că SPP are datoria de a-i proteja pe demnitari în fața unor amenințări interne sau externe.

”De ce isi ascunde Dragnea guvernul, de SPP?

Tentativa guvernului nou instalat, de a renunta in totalitate la SPP, risca sa creeze o grava vulnerabilitate la siguranta nationala.

Sa „ascunzi” ministrii Guvernului Romaniei, de cei care trebuie sa ii protejeze si sa ii pazeasca zi de zi, duce cu gandul la un act deliberat de slabire a sistemului national de securitate si aparare.

Rolul Serviciului de Protectie si Paza este sa asigure integritatea fizica a demnitarilor, in timpul exercitarii mandatului. Mai mult, ca serviciu departamental, SPP este pregatit, potrivit „Planului National de Prioritati Informative”, aprobat de CSAT – si in colaborare cu entitatile informative SRI, SIE si cu serviciile departamentale DGIPI si DGIA – sa preintampine, printre altele, si posibile actiuni ostile, interpuse in desfasurarea activitatii ministrilor. Acestia se presupune ca se afla in serviciul cetatenilor si al statului roman, asa cum au si jurat, cu mana pe Biblie. Nu in slujba unui partid politic.

Ministrii, secretarii de stat, sunt beneficiarii legali ai informatiilor clasificate, emise la cerere de serviciile de informatii. Protejarea acestor persoane, detinatoare de documente secrete, este obligatorie, prin serviciul specializat SPP.

Liviu Dragnea a vorbit in termeni total evazivi, cu „daca” si cu „parca”, despre influenta nefasta a sefului SPP, fara sa probeze cu fapte concrete, indicii rezonabile, macar. Toate acuzatiile aduse au la baza simple supozitii, aflate….”din auzite”. Presedintele PSD a insailat o poveste despre interpusi intre seful SPP si politicenii aflati in subordinea sa. Neavand dovezi, acuzatia ramane si se propaga, iar esenta problemei: „E adevarat, sau nu?!”, cade in plan secund.

Alimentarea tezei aberante a „statului paralel”, prin scoaterea unei institutii din sistemul national de aparare si securitate din dispozitivul operational, este deosebit de periculoasa.

Putin cate putin, Dragnea isi poate crea el, propriul sau „stat paralel”, care i-ar putea permite sa isi plimbe ministrii pe unde vrea, sa ii puna in contact cu cine vrea sau cu cine trebuie.

Statutul de persoane publice obliga insa demnitarii romani sa accepte protectia statului roman.

Daca guvernul va renunta la protectia SPP, vom asista la nasterea efectiva a „statulului paralel” constituit, de fapt, in jurul gruparii lui Liviu Dragnea.

Iar asta nu mai e defel in interes national. Dimpotriva”, arată Claudiu Săftoiu.

Sursa: stiripesurse.ro

De ce își ascunde Dragnea guvernul de SPP? Fostul director al SIE face lumină în scandalul momentului: ”Vom asista la nașterea efectivă a statului paralel constituit, de fapt, în jurul grupării lui Dragnea!” was last modified: ianuarie 31st, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close