De ce Primaria Bucuresti le plateste salarii lunare de 10.000 de euro, dar nu sunt in stare sa repare gropile din fata hotelului? Intrebarea jurnalistilor suedezi care i-a scos din fire(a) pe angajatii primariei!

417

CSM Bucuresti e una dintre cele mai bogate echipe din lumea handbalului, iar jurnalistii suedezi au ramas socati dupa o vizita facuta in capitala Romaniei, informeaza ziare.com.

Publicatia Aftonbladet a venit in Bucuresti pentru a vorbi cu cei trei suedezi din lotul campioanei Romaniei si a Europei.

Linnea Torstenson si Isabelle Gullden sunt cele doua handbaliste suedeze din lotul lui CSM, in timp ce Per Johansson e antrenorul echipei. „Capitala Romaniei e una dintre cele mai sarace din Europa. Totusi, Primaria Bucuresti le plateste pe jucatoarele suedeze de la CSM Bucuresti cu salarii lunare de 10.000 de euro net”, e concluzia trasa de sursa citata.

„CSM e echipa orasului si are un buget de 30 de milioane de koroane (in jur de 3 milioane de euro), dintre care 80% provin din taxele incasate si doar 20% de la sponsori. La inceputul proiectului, echipa a fost finantata doar cu bani publici”, continua publicatia mentionata mai sus.

Torstenson, Gullden si Johansson au parte si de alte beneficii pe langa salariu.

„Pe langa salarii, jucatoarele au primit masini si apartamente din partea clubului. Cele doua, precum multe alte jucatoare, locuiesc in complexul Asmita Gardens, nou construit si aflat la doi pasi de centrul orasului si sala Polivalenta”, noteaza jurnalistii nordici, care se intreaba totusi: „Daca ajungeti prin Bucuresti, cu siguranta va veti intreba de ce Primaria nu da acesti bani pentru scoli, case sau infrastructura? De exemplu, sunt multe gropi pe sosele”.

„N-am mai avut un asemenea salariu in cariera mea” – Per Johansson (antrenor CSM Bucuresti).

„Incercam sa aducem mai multi sponsori”, a declarat presedintele CSM Bucuresti, Alin Petrache, atunci cand a fost intrebat de bugetul echipei.

In schimb, Petrache n-a mai fost amabil in momentul in care a fost luat la intrebari de jurnalistii suedezi privind o groapa ce se afla in fata hotelului: „De ce platim salariile astea si nu reparam gropile? E o comparatie catastrofala. Nu putem s-o comparam pe Bella (Isabelle Gullden – n.red.) cu o strada”.

60 de milioane de lei, aproximativ 13 milioane de euro, au mers in acest an de la Primarie la clubul CSM Bucuresti.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos