De ce soldatii rusi capturati de ucraineni brusc devin niste victime si spun ca nu stiau unde sunt? Explicatiile unui istoric

13691

Istoricul Mădălin Hodor susține că ”amnezia” care i-a lovit pe soldații ruși, care susțin că nu știu ce caută în Ucraina, este o strategie folosită și în alte războaie, după ce au fost capturați. Hodor amintește că aceleași lucruri erau spuse de soldații ruși și în 1956 la Budapesta, dar și în 1968 la Praga.

”In 1956 soldatii ruși capturați de luptătorii maghiari spuneau că ei nu știu ce caută la Budapesta. Că lor li se spusese că în Ungaria este o contrarevoluție și că ei trebuie să apere populația civilă.

In 1968 soldații ruși interpelați și apostrofați pe stradă de către praghezi spuneau că ei nu știu ce caută la Praga. Că li se spusese ca fac exerciții militare.

In 2022 imaginile postate și difuzate pe rețelele de socializare ne arată soldați ruși care spun că ei nu știu ce caută în Ucraina. Că li s- a spus că e o operațiune militara specială.

Vad că există mulți oameni care chiar cred (sunt și îndemnați să creadă în mod subtil) că soldații ruși sunt niste sărmane victime ale propagandei lui Putin. Că ei sărăcuții umbla prin Ucraina cu tancul, ucigând in dreapta și dărâmând în stânga pentru că nu știu ce fac. I-a pus Putin, ei nu au discernământ.

Nu intru in detalii căci e prea veche aceasta metoda de a te disculpa spunând că tu nu știi ce faci, că nu ești de aici, că ți-ai făcut tema in alt caiet. Au folosit-o sute de mii în zeci de alte războaie, masacre, acte de genocid.

Uite că eu unul nu cred. Eu nu cred că soldații ruși nu știu sărăcuții ce fac. Eu cred că știu ce fac.

#NuStiuPeNaiba”, scrie Mădălin Hodor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos