De Centenar, inima Bucovinei reunite bate la Bucuresti, in inima Tarii Mama!

177

Primaria Sectorului 1, prin Centrul Cultural al Sectorului 1, organizeaza, in perioada 23-25 noiembrie 2018, in Piata George Enescu, un eveniment dedicat Centenarului Unirii Bucovinei cu Patria Mama, precum si romanilor din nordul Bucovinei, un eveniment de suflet si simtire romaneasca, un eveniment dedicat legaturii indestructibile a romanilor din nordul Bucovinei cu tara Mama.

La evenimentul denumit „Festivalul Bucovinei” vor participa asociatiile culturale ale romanilor din Regiunea Cernauti, personalitati ale comunitatii romanesti din nordul Bucovinei, reprezentanti ai presei de limba romana din Ucraina, precum si primari ai localitatilor cu populatie romaneasca din acea zona.

Importantul eveniment desfasurat sub sloganul „Reunim Bucovina Istorica” va fi insufletit de 200 de artisti, de ansambluri folclorice, de mestesugari populari si de cei mai priceputi bucatari de pe plaiurile bucovinene. Arta, traditiile, portul popular si gustoasele bucate din Bucovina, ce vor fi prezentate publicului in cele trei zile, au rolul de a promova si strange relatiile cu cei peste 700.000 de romani care traiesc dincolo de granita de nord-est.

Pentru ca noi, romanii din tara Mama, avem datoria de suflet de a informa opinia publica despre situatia invatamantului in limba romana din Ucraina si de a sustine strangerea de fonduri pentru scolile si gradinitele romanesti din aceasta tara.

O prima si frumoasa initiativa de a sprijini unitatile de invatamant romanesti din Ucraina apartine companiei Wirquin Romania, care va dona instalatii sanitare noi si performante pentru acestea. Va invitam sa ne fiti alaturi din 23 pana in 25 noiembrie si sa aratam ca, in inima Bucurestiului, intregim inima Bucovinei, care va bate alaturi de inima Patriei Mama.