De frica DNA-ului, Tariceanu nascoceste ideaa unui SISTEM care-l HARTUIESTE! Asa explica si excluderea lu Daniel Constantin: ”Eu nu pot fi prieten cu persoane sustinute sau care sustin SISTEMUL!”

739

Co-președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a apelat la o armă ciudată în războiul său cu Daniel Constantin. A trecut de la răfuiala personală la una cu ”sistemul” pe care Constantin l-ar sluji și de aceea ar trebui eliminat din Guvern și apoi și de la vârful ALDE și poate și din partid.

El susține că Guvernul condus de Dacian Cioloș a trebuit eliminat și din cauză că slujea SISTEMUL și că nu va avea vreodată vreo relație cu președintele Klaus Iohannis care ar fi menținut la putere de același SISTEM.

Iată ce susținea co-președintele ALDE în ședința Biroului Politic Central al ALDE în care lui Daniel Constantin i-a fost retras sprijinul politic și deci eliminat din guvern – STENOGRAME:

”Am avut anumite semnale în timp că nu avem eu și domnul co-președinte aceeași agendă politică. O spun cu mare regret – din timpul campaniei electorale au existat o serie de declarații pe care le-a făcut prin interviuri și se punea sub semnul întrebării ce facem noi ca partid liberal? Cu alte cuvinte suntem îndreptățiți să pledăm pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale, să condamnă abuzurile și excesele făcute de instituțiile represive ale statului?

Și am rămas foarte suprins dar am tăcut din gură pentru că atunci ne aflam în plină campanie și nu era bine să amplificăm un diferend de viziune, în fond de ceva ce tine de principiile esențiale ale liberalismului. Nu cred că există în lume un partid care să se eticheteze ca liberal, poate doar cu excepția PNL, dar ei  nu mai sunt partid liberal după cum știți și care să abdice de la apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor și că le cântăm în strună instituțiilor de forță și instituțiilor represive.

Eu am zis că poate a fost un accident… Dar nu știu dacă a fost numai un accident pentru că în campanie eu am mers pe acest discurs și am riscat și știți foarte bine care este situația ca să mă trezesc înr-o bună zi împreună cu alți colegi că suntem etichetați chiar de domnul Daniel Constantin penali.

Deci eu sunt penal, Varujan felicitări, Daniel Chițoiu, Mircea Banias îmi pare rău dar faci și tu parte din aceeași categorie și lista poate să continue de la stânga la dreapta – Ovidiu Silaghi și tu și stai ridicați mâna, Moloț cutare… Ăștia suntem, suntem penali. Și eu am rămas neplăcut surprins, am tăcut din gură și nu am spus nimic. Dar lucrurile nu s-au oprit aici!

Daca în partidul asta unii vorbim de drepturi și libertăți și unii ne situăm de partea sistemului înseamnă că avem o problemă gravă. Problema nu e câte procente are unul și altul și de sedii, problema este cum ne poziționăm politic. Nu poți sta în guvern și să faci figură de tehnocrat pentru că atunci mă întreb de ce dracu l-am mai dat jos pe Cioloș? Erau buni tehnocrații. Ăia erau foarte buni – erau prieteni cu Sistemul și așa mai departe. Vrem o România democratică , vrem o Românie liberă? Nu știu, dar într-un fel sau altul lucrurile trebuie să le clarificăm. Nu e nici o tragedie – unii vor să fie susținătorii Sistemului.

Nu o să fiu prieten cu președintele Iohannis atâta timp cât o să fie susținut de Sistem și o să se sprijine pe Sistem și o să susțină el însuși Sistemul. Nu am să fie prieten cu nimeni în acest sens.”, a arătat Călin Popescu Tăriceanu, co-președinte ALDE conform STENOGRAMELOR intrate în posesia STIRIPESURSE.RO

Reacția lui Daniel Constantin a venit tot în cadrul ședinței:

”Stimaţi colegi, în urmă cu un an şi jumătate am avut o discuţie cu domnul Tăriceanu şi am spus că nu am nimic împotrivă să meargă în continuare pe discursul pe care domnia sa îl are. I-am împărtăşit atunci că eu am un discurs care să vorbească despre economie, despre construcţie, despre ce putem să facem astfel încât România să progreseze. Apreciez determinarea domnului preşedinte Tăriceanu, dar liberalismul şi conducerea unui stat nu stau numai în apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale. Sunt esenţiale, dar nu poţi în discursul public să vorbeşti numai despre aceste lucruri. L-am apreciat pe domnul Tăriceanu ca prim-ministru în perioada 2004-2008 pentru că părea că este omul care vorbeşte despre economie, care liberalizează piaţa, care contribuie la integrarea României în UE. Astăzi nu cred că e bine să ne concentrăm numai într-o singură direcţie. Nu am folosit niciodată cuvântul ‘penal’, nu îl am în vocabular. A fost o informație de presă în această săptămână, pe care am contrazis-o imediat, că nu-mi aparţine. Astfel, atribuindu-mi aceste lucruri nu pot să le cataloghez din păcate decât ca minciuni.”, a replicat Daniel Constantin, co-președinte ALDE, conform STENOGRAMELOR intrate în posesia STIRIPESURSE.RO

____

Călin Popescu Tăriceanu este trimis în judecată de DNA pentru mărturie mincinoasă.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos