De frica unor noi PROTESTE, duo-ul penalilor PSD-ALDE sporesc puterea Jandarmeriei! Acestia vor putea TAIA si SPINTECA ”aglomerarile de persoane”!

482

Peste 100 de parlamentari PSD si ALDE au semnat un proiect de lege prin care Jandarmeria va primi puteri sporite in cadrul actiunilor intreprinse in cazul unor „aglomerari de persoane”, informeaza BN24. Masura apare la scurt timp dupa amplele protestete determinate de aparitia OUG 13.

Astfel, jandarmii vor putea efectua acte de cercetare penala, vor putea retine persoane si perchezitiona persoane fara mandat. De asemenea, daca legea va fi aprobata, jandarmii vor avea dreptul sa poata opri masini in trafic pentru a le perchezitiona, sa cheme cetateni la audieri la sediul Jandarmeriei, sa „efectueze inregistrari video si foto operative”, toate acestea cu referire in special la evenimentele sociale care implica „aglomerari de persoane”, de exemplu proteste.

Proiectul este semnat de 120 de parlamentari PSD si ALDE dar si de 4 parlamentari PNL. Initiatorul sau este senatorul PSD Viorel Salan, general de Jandarmerie, precizeaza BN24.

lege-4

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos