De rasul lumii! Cei doi dusmani ai democratiei, Dragnea si Tariceanu, au gasit calea ca Romania sa se simta din nou ”mandra, libera si unita”!

393

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a facut un anunt major, in ziua in care sarbatorim unirea Romaniei cu Basarabia. De la tribuna Parlamentului, Dragnea a anuntat ca sustine unirea cu Republica Moldova.

”Ca sa nu existe echivoc, eu o spun deschis, simplu si explicit: eu vreau sa ne unim cu Moldova. Vreau sa fim impreuna in Europa, ca o singura natiune. Acesta este idealul nostru, acesta este obiectivul nostru, aceasta este calea pentru ca Romania sa se simta mandra, libera si unita”, a spus Liviu Dragnea.

Si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca in Anul Centenarului, Parlamentele din Romania si Republica Moldova vor putea, printr-un Act de Vointa Nationala, sa stearga granitele si sa realizeze din nou unirea Basabiei cu tara.

Evenimentul de acum un secol ne ofera asadar o lectie la care trebuie sa reflectam cu mare atentie. Revolutia democratica a facut Romania “intreaga si mare”, in vreme ce totalitarismul a fragmentat din nou Romania. Cand democratia este abandonata sau abuzata, natiunea devine divizibila si fragila. Aceasta lectie ramane valabila si astazi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos