DE TOT RASUL! Dupa ce liderii europeni i-au dat cu flit penalului Dragnea, acesta face pe sefu’ pe facebook si ii traseaza lui Iohannis sarcinile la Bruxelles!

501

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, si-a exprimat speranta ca seful statului sa aiba o abordare mai incisiva la nivelul Comisiei Europene pentru a apara drepturile romanilor din Marea Britanie.

„Astazi, Parlamentul European a adoptat o rezolutie comuna privind negocierile cu Marea Britanie in contextul BREXIT-ului. Un punct distinct este statutul juridic al cetatenilor europeni din Marea Britanie. Totodata, am vazut ca in discursul sau din Camera Comunelor premierul Teresa May s-a referit la controlul imigratiei si selectarea persoanelor care vor veni Marea Britanie.

Constat cu ingrijorare ca o problema sensibila pe agenda negocierilor va fi soarta cetatenilor europeni care locuiesc in prezent in aceasta tara. Printre ei se afla peste 230.000 de romani care lucreaza acolo in mod oficial. Este o chestiune foarte grava care reclama o pozitie ferma din partea tarii noastre. Sper ca presedintele Romaniei sa aiba o abordare mai incisiva la nivelul Consiliului European pentru a apara drepturile cetatenilor romani din Marea Britanie”, a afirmat miercuri Dragnea, intr-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, PSD va sprijini orice demers de acest gen la nivelul Parlamentului European „oriunde va fi nevoie”. „Daca Marea Britanie vrea sa ramana in bune relatii cu Uniunea Europeana trebuie sa isi asume respectarea drepturilor fundamentale ale omului, inclusiv dreptul de libera circulatie sau dreptul la munca”, a adaugat liderul PSD, scrie aktual24.ro.

Parlamentul European a adoptat cu o larga majoritate, miercuri la Strasbourg, prioritatile sale in negocierile privind iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, refuzand ca un acord asupra viitoarei relatii cu Londra, in special relatie comerciala, sa poata fi incheiat inaintea retragerii efective a tarii insulare din blocul comunitar, transmite AFP, citata de Agerpres.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos