BPN al PNL va decide duminica cine va fi ministru la Transporturi! Ghibu, Atanasiu, Nicolai, printre numele vehiculate!

868

1transporturiCristian Ghibu este vazut ca potential candidat pentru conducerea Ministerului Transporturilor, numele sau fiind vehiculat insa alaturi de cele ale lui Teodor Atanasiu si al Noricai Nicolai, BPN al PNL luand o decizie duminica, potrivit mediafax.ro.

Surse din PNL au precizat ca actualul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Cristian Ghibu, care a fost nominalizat de PNL pentru a ocupa functia de secretar de stat si care a fost numit de premierul Victor Ponta pentru a se ocupa de conducerea ministerului in timpul interimatului asigurat de el ar putea fi potentialul candidat pentru acest portofoliu.

Pe de alta parte, printre numele vehiculate pentru aceasta nominalizare se numara si cele ale lui Teodor Atanasiu, fost ministru al Apararii, Norica Nicolai, europarlamentar, Cristian Buican, secretar al Camerei Deputatilor si presedinte al PNL Valcea sau senatorul Marius Nicoara.

Sursele citate au precizat ca Atanasiu, Nicoara si Buican reprezinta propuneri avansate de organizatiile locale.

Decizia privind nominalizarea PNL la conducerea Ministerului Transporturilor urmeaza sa fie luata, potrivit surselor citate, duminica, incepand cu ora 11.00, cand, la Palatul Parlamentului, va avea loc reuniunea conducerii liberale.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Ovidiu Silaghi si-a retras candidatura pentru functia de ministru al Transporturilor, el mentionand ca, pana la expirarea mandatului interimar pe care il asigura, PNL va face o alta propunere, care va fi prezentata presedintelui Traian Basescu.

„Am luat act, am vorbit cu domnul Silaghi, asa cum stiti si-a retras candidatura pentru functia de ministru. Urmeaza ca pana la expirarea mandatului meu de ministru interimar, adica, dupa calculele noastre – luni, 26 – PNL sa faca o alta propunere pe care sa o inaintez presedintelui”, a spus Ponta, intr-o conferinta de presa sustinuta, la sediul USL, alaturi de vicepremierul liberal Daniel Chitoiu.

„PNL se va reuni pana la data mentionata de domnul premier si BPN va nominaliza alta persoana”, a spus, la randul sau, Chitoiu.

Acesta a precizat ca spera ca BPN al PNL sa fie convocat pana duminica sau luni pentru a se pronunta asupra unei alte nominalizari la Ministerul Transporturilor.

Chitoiu a adaugat ca sunt mai multe propuneri din PNL pentru functia respectiva, fiind vorba de persoane care au mai indeplinit functii administrative sau parlamentari.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos