Decizia DNA de a pune sechestru pe averea lui Dragnea, luată peste picior de șeful PSD: ”Urmează probabil și sechestru pe viață!”

190

Seful PSD Liviu Dragnea a confirmat marti ca va merge la DNA. Presa a anuntat inca de dimineata ca Dragnea si ceilalti inculpati in dosarul Tel Drum vor fi chemati pentru ca procurorii vor sa instituie sechestru asigurator pe averile lor.

Amintim ca prejudiciul estimat pana in acest moment in dosarul TelDrum este de 20 de milioane de euro si 30 de milioane de lei.

Mediafax anunta dimineata ca suspectii din acest dosar au fost notificati si urmeaza sa vina la sediul DNA pentru a li se aduce la cunostinta faptul ca averea lor va fi pusa sub sechestru.

„Noi inca mai credeam ca putem deveni o tara normala in care nu auzi din presa, informatii date pe surse pe canale nelegale. Am fost facuti tapi ispasitori la referendum, sa ajungi sa fii condamnat ca s-au trimis sms-uri de la partid, am fost facut tinta de cate ori PSD vrea sa faca ceva pentru Romania, cum sunt folosit ca mijloc pentru a bloca legile justitie si de catre cine? De catre oameni care se ascund”, a declarat Liviu Dragnea marti in Parlament.

Liderul PSD spune ca va merge la sediul DNA pentru a i se aduce la cunostinta sechestrul.

„O sa merg ca sa iau in primire sechestrul. Urmeaza probabil si sechestru pe viata. (…) Sunt un om cu fata, cu vorbe, cei care sunt importiva mea se ascund, crucifica oameni. Am spus colegilor sa faca abstractie, sa urmeze drumul cum am stabilit in campania electorala”.

Acuzatiile DNA: Cum a facut Dragnea grup infractional care actioneaza de peste 14 ani

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost pus sub urmarire penala sub acuzatiile de constituire a unui grup infractional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete si abuz in serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul, intr-un dosar in care sunt urmarite penal alte opt persoane, intre care reprezentanti ai firmei Tel Drum, a anuntat DNA pe 13 noiembrie.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a initiat un grup infractional organizat care actioneaza si in prezent si din care au facut si fac parte functionari ai institutiilor din administratia publica si persoane din mediul de afaceri.

Grupul initiat in anul 2001 are ca principal scop obtinerea frauduloasa a unor sume importante din contractele finantate din fonduri publice, prin comiterea unor infractiuni de abuz in serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscala, spalarea banilor si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Sursa: ziare.com