Decizie de ULTIMA ORA! Intelegerea dintre PSD si UDMR a picat! Pieleanu il perie pe ”daddy” Dragnea care a vrut sa vanda Transilvania maghiarilor: ”A dat dovada ca e BARBAT POLITIC”!

Televiziunile de stiri anunta ca intelegerea dintre PSD si UDMR a picat, iar negocierile sunt suspendate, scrie aktual24.ro.

Sociologul Marius Pieleanu, un apropiat al conducerii PSD, a confirmat ca intelegerea dintre tabara Dragnea si PSD a picat.

„Nu au fost acceptate de catre PSD solicitarile considerate exagerate ale UDMR-ului care a profitat de o anomie interna a PSD-ului pentru a revendica lucruri care sunt de 15 ani in agenda si care nu au putut fi obtinute pana acum. Cred ca azi noapte Liviu Dragnea a citit un manual de istorie a Romaniei”, a spus Pieleanu. El nu a ratat ocazia sa laude „dovada de intelepciune si de barbat politic pe care a aratat-o Liviu Dragnea”.

Luni seara, PSD acceptase mai multe solicitari din partea UDMR ce pana de curand nici nu concepea ca ar putea sa intre in vigoare. Pentru a-si trece motiunea de cenzura, Dragnea a fost de acord inclusiv cu o masura pentru care PSD a daramat prin motiune de cenzura Guvernul MRU.

Potrivit unor surse din conducerea formatiunii maghiare, UDMR va trece oficial de partea lui Liviu Dragnea daca majoritatea PSD va vota, chiar azi, in Camera Deputatilor (for decizional), Statutul minoritatilor nationale, o lege care ar aduce autonomie culturala minoritatii maghiare. Legea a fost intitiata in 2005 de Guvernul Tariceanu si tinuta la sertar.

Iata masurile acceptate luni in Senat de parlamentarii PSD, conform hotnews.ro:

1. Bacalaureat diferentiat pentru minoritati. Cu alte cuvinte, standarde diferite de invatare a limbii romane pentru romani si pentru minoritari.
2. Infiintarea de catre guvern, cu anihilarea autonomiei universitare, a unei sectii maghiare a Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures. Practic, Dragnea accepta o masura luata de guvernul MRU in 2012 si pentru care PSD (alaturi de PNL si PC) l-a dat jos prin motiune de cenzura.
3. Finantarea de la bugetul de stat a institutelor teologice pentru confesiunile maghiarilor
4. Infiintarea de institute pedagogice pentru minoritati

Decizie de ULTIMA ORA! Intelegerea dintre PSD si UDMR a picat! Pieleanu il perie pe ”daddy” Dragnea care a vrut sa vanda Transilvania maghiarilor: ”A dat dovada ca e BARBAT POLITIC”! was last modified: iunie 20th, 2017 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close