DECIZIE ISTORICA! Vor afectati sute de mii de romani: ADIO LIBERA CIRCULATIE in UK! Afla de la ce data!

486

Libertatea de circulatie a cetatenilor intre Marea Britanie si UE va fi mentinuta doar pana in martie 2019, a declarat un purtator de cuvant al prim-ministrului Theresa May, in contextul disensiunilor pe aceasta tema intre unii membri ai Guvernului de la Londra, scrie aktual24.ro.

„Libera circulatie va fi oprita in martie 2019″, a transmis purtatorul de cuvant, adaugand ca autoritatile britanice au stabilit deja unele detalii, inclusiv propuneri privind drepturile cetatenilor UE dupa iesirea Marii Britanii din Blocul comunitar.

Oficialul britanic a mai adaugat ca propunerile pentru un nou sistem de control al imigratiei dupa Brexit vor fi prezentate la timpul cuvenit, precizand ca „ar fi gresit sa speculam despre cum ar putea sa arate acestea ori sa sugeram ca libertatea de circulatie va continua ca si pana acum”.

Intr-un interviu pentru publicatia The Sunday Times, Liam Fox, ministrul britanic al Comertului, a declarat ca mentinerea libertatii de circulatie a cetatenilor intre Marea Britanie si Uniunea Europeana dupa Brexit ar fi incompatibila cu rezultatul referendumului din iunie 2016.

Pe de alta parte, ministrul britanic al Finantelor, Philip Hammond, afirma ca exista un „consens larg” in Guvernul Theresa May privind un acord tranzitoriu post-Brexit care ar urma sa fie valabil pentru o durata de pana la trei ani.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos