Declaratiile lui Dragnea schimba totul despre firma Schweighofer!

768

Presedintele PSD, Liviu Dragnea s-a intalnit cu cancelarul Austriei si a lamurit problema stringenta privind linsajul firmei Schweighofer in urma gravelor aspecte semnalate cu privire la taierea padurilor. Dragnea sustine ca Austria trebuie privita ca un partener special mai ales ca este pe locul doi la investitii in in Romania. Dragnea a tinut sa separe lucrurile in declaratiile sale in ceea ce priveste taierile ilegale de lemne si exploatarea legala din Romania.

 

„Da, am plecat joi dimineata, m-am intors ieri noapte. Am primit invitatia de la cancelar. Eu am transmis tuturor ambasadelor programul nostru de guvernare si cancelarul a vrut sa vorbim despre program, i s-a parut interesant, mai ales ca si dumnealui sustine dezvoltarea clasei de mijloc, o alocare din bugetele publice mai mare catre investitii care sa genereze locuri de munca bine platite si o crestere economica stabila, o repartizare echitabila a cresterii economice, sa fie simtita si in buzunarele oamenilor…

Am vorbit si despre paduri, despre mediu, foarte calm, nu este o noutate pentru nimeni ca e o discutie despre firma Schweighofer care lucreaza aici si am spus deschis ca din punctul nostru de vedere toate firmele straine, inclusiv cele austriece, Austria e pe locul doi ca investitii in Romania, sunt bine primite, sprijinite, vom avea un program de relaxare fiscală, dar trebuie sa indeplineasca doua conditii, sa respecte legea romaneasca si sa respecte regulile de protectia mediului. Vom introduce reguli drastice privind taierile de paduri, avand obiectivul major taieri ilegale de paduri zero, acesta este obiectivul nostru, al meu. Nu e imposibil de realizat, pentru ca suntem intr-o situatie grava din punct de vedere al mediului, care a produs taieri de paduri fara noima si fara respectarea legii, a produs schimbari climatice care ne afecteaza pe toti. Avem un program de reimpadurire mare pentru care am alocat sute de milioane de euro, pe care vrem sa-l intindem pe mai multi ani, care sa depaseasca si urmatorul mandat. A fost de acord cu mine. Sunt suspiciuni cu activitatea acestei firme, dar noi, nefiind din Guvern, neavand acces la institutii de control, daca vom prelua guvernarea, vom lamuri lucrurile si sper ca aceste suspiciuni sa nu se justifice, iar daca se justifica, trebuie intrat in legalitate”, a precizat Liviu Dragnea intr-un interviu acordat Realitatea tv.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos