Loading...
Demn de personajele lui Caragiale! Primarul PSD din Ogrezeni isi retrage demisia depusa dupa o condamnare: „Lacrimile, tristetea voastra purtata in tacere si dorinta de a ramane alaturi au creat un climat de natura sufleteasca si psihologica favorabil revenirii” – Circul Politic

Demn de personajele lui Caragiale! Primarul PSD din Ogrezeni isi retrage demisia depusa dupa o condamnare: „Lacrimile, tristetea voastra purtata in tacere si dorinta de a ramane alaturi au creat un climat de natura sufleteasca si psihologica favorabil revenirii”

Primarul PSD al localitatii Ogrezeni din judetul Giurgiu, Jean Jipa, isi daduse demisia de onoare in urma cu trei zile, dupa ce a fost condamnat, pe 29 iunie, la 3 de ani inchisoare cu suspendare pentru „savarsirea infractiunilor de delapidare, fals intelectual si abuz in serviciu”, in prima instanta. Joi seara insa, acesta a revenit asupra deciziei, lucru pe care l-a anuntat pe Facebook printr-un comunicat „pentru cetatenii comunei Ogrezeni” in care explica cum lacrimile acestora, tristetea lor si cuvintele pe care i le-au adresat, atat pe strada cat si „la domiciliu”, au creat „un climat de natura sufleteasca si psihologica, favorabil revenirii asupra demisiei de onoare”.

„Dragi concetateni, lacrimile, tristetea voastra purtata in tacere si dorinta de a ramane in continuare alaturi de nevoile tuturor, cuvintele pe care mi le-ati adresat atat personal la domiciliu, cat si pe strada, mesajele transmise din om in om si prin celelalte cai de comunicare, au creat un climat de natura sufleteasca si psihologica, favorabil revenirii asupra demisiei de onoare din functia de Primar al Comunei Ogrezeni, inregistrata la Institutia Prefectului – Judetul Giurgiu in data de 6 iulie 2018 si respectiv la Consiliul Local Ogrezeni in data de 9 iulie 2018, in asa fel incat astazi, data de 11 iulie 2018, iNtELEG, chiar si in conditiile rezultate din sentinta penala 191 din 29.06.2018, Sa NU ABANDONEZ lupta sI Sa Va SLUJESC in continuare cu devotamentul si credinta mea, pe care le-ati meritat si le meritati din plin.”

Potrivit site-ului stirigiurgiu.ro, Jipa a mers la Prefectura pe 6 iulie – de ziua sa de nastere, potrivit publicatiei locale – si a solicitat incetarea mandatului sau de primar, dar pentru ca acest lucru nu s-a putut realiza, Jipa si-a scris demisia de onoare pe care a depus-o atit la Prefectura Giurgiu cat si la Consiliul Local al comunei Ogrezeni.

Ce declara atunci Jipa:

„Aceasta demisie o consider un gest de onoare fata de toti locuitorii comunei Ogrezeni care mi-au asigurat sustinerea de-a lungul anilor, iar la ultimele alegeri din 2016 proportia a fost de peste 75%. Consider in continuare ca sunt nevinovat, dar apreciez ca indiferent care ar fi fost motivele care au stat la baza formarii convingerii instantei de judecata, hotararea beneficiaza de puterea lucrului judecat ceea ce pentru mine inseamna foarte mult considerand astfel ca nu mai am legitimitatea exercitarii demnitatii publice de primar al comunei Ogrezeni si ca ramanerea mea in functie ar aduce prejudicii grave atat comunitatii in ansamblul ei cat si locuitorilor acesteia.

Atat in Romania cat si in Ogrezeni oameni ce compun societatea nu merita sa fie condusi si reprezentati de persoane ce au calitatea de condamnati pentru infractiuni grave chiar si pe o perioada determinata de timp. in continuare voi ramane acelasi om neschimbat si voi acorda sprijin tuturor celor aflati in nevoie.

in conditiile in care in fata Curtii de Apel adevarul va iesi la iveala iar eu voi fi achitat, ma voi intoarce cu seninatatea si integritatea nestirbite asa cum le-am avut pana la emiterea sentintei penale si voi candida din nou la ocuparea unei functii publice”, a precizat primarul Jean Jipa in legatura cu demisia sa”, a declarat atunci Jipa.

Potrivit unei decizii a Curtii Constitutionale din 2016, primarii care au fost condamnati definitiv cu suspendare isi pierd mandatul.

Demn de personajele lui Caragiale! Primarul PSD din Ogrezeni isi retrage demisia depusa dupa o condamnare: „Lacrimile, tristetea voastra purtata in tacere si dorinta de a ramane alaturi au creat un climat de natura sufleteasca si psihologica favorabil revenirii” was last modified: iulie 12th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close