”Demnitatea e un titlu menit să-i apere pe demnitari de pușcărie!” Andrei Pleșu face un scurt portret al inculpatului român!

431

Andrei Pleşu vine cu o reacţie dură în scandalul momentului: „Demnitatea este un titlu menit să-i apere pe demnitari de puşcărie”,a susţinut scriitorul, într-o emisiune la Digi 24.

În opinia lui Pleşu, chiar şi confruntat cu probele, un asemenea personaj ori dă vina pe un denunţător, ori pozează în victimă, însă rareori îşi recunoaşte faptele.

Niciunul din ei nu a interiorizat ideea de demnitate. La noi se numesc demnitari. Ești demn în fața morții, a suferinței, în pușcărie. La noi demnitatea e doar un titlu care te ferește de rele. Ce face inculpatul român? Zice că e nevinovat, până apar probele. Când apar, are două variante: să zică că sunt false sau sunt rezultatul unor adversități ale altor denunțători față de el ori, radical, cum aud că a făcut Cosma Jr, „vă sparg”. Niciunul nu-și pune întrebarea de ce am ajuns în situația asta decât dând vina pe alții”, spune Andrei Pleșu.

De altfel, scriitorul a mai spus recent că eventuala schimbare din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, riscă să strice încă o dată imaginea deja şifonată a României.

„Nu știu în ce măsură lucrurile s-ar schimba în substanța lor, deși mă tem de asta, dar cred că va fi o lovitură dată imaginii României, tocmai de cei care se prefac că apără aceasta imagine, care sunt foarte iritați când semnalează carențe în viața publică. Cineva n-ar trebui să riște aşa ceva, iar daca riscă, trebuie să suporte consecințele.”, a conchis Andrei Pleşu.

Sursa: b1.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos