Deputat PNL despre guvernarea PSD-ALDE: ”Niciodată nu a fost mai mare diferența dintre promisiuni și realități în ultimii 28 de ani!”

292
La mai puțin de un an de la instalarea la guvernare, PSD, alături de ALDE, arată permanent că în discursurile și comportamentele celor care le conduc, începând cu Dragnea și Tăriceanu, se găsesc tot mai mult doar promisiuni fără acoperire, minciuni prin omisiune și manipulări grosiere, crede deputatul PNL Marilen Pirtea, rectorul Universității de vest din Timișoara.

Secretarul Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, Pirtea atrage atenția asupra recentelor proteste organizate de reprezentanți ai salariaților bugetari.

”Exemplul recent este cel al demonstrațiilor desfășurate în aceste zile chiar în fața guvernului de câteva mii de angajați din sănătate. Pe bună dreptate, aceștia sunt nemulțumiți pentru că există pericolul ca noile măsuri ale guvernului să le reducă drastic veniturile, seria principalelor nemulţumiri ale bugetarilor din sănătate referindu-se la transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, iar apoi la plafonarea sporurilor la nivelul de 30%.

Cazul angajaților din sănătate se înscrie în seria mai largă a sectoarelor în care salariații devin profund nemulțumiți de discrepanța dintre promisiunile electorale și măsurile dezamăgitoare luate de PSD – ALDE. Merită să spunem că primele și cele mai cunoscute promisiuni de campanie la care PSD a renunțat de când guvernează sunt: neimpozitarea veniturilor sub 2.000 de lei; facilitățile pentru personalul medical; reducerea TVA la 18% de la 1 ianuarie 2018; impozitul zero pe dividende de la 1 ianuarie 2018; amânarea Legii pensiilor, după ce Ministrul Muncii a promis adoptarea până la 1 octombrie și aplicarea începând de anul viitor, în timp ce Liviu Dragnea a anunțat amânarea pentru 2019”, arată Marilen Pirtea.

El crede că ”niciodată nu a fost mai mare diferența dintre promisiuni și realități în ultimii 28 de ani”.

Sursa: evz.ro