Deputatii care au parasit partidele pe lista carora au fost alesi nu pot constitui grup parlamentar!

768

1zgoneaPotrivit noului Statut al deputatilor si senatorilor, deputatii care au parasit partidele pe lista carora au fost alesi nu pot constitui grup parlamentar, a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, potrivit agerpres.ro.

Deputatul independent Ion Scheau a cerut cuvantul in plen si a anuntat componenta si conducerea noului grup parlamentar al independentilor.

La randul sau, Zgonea a citit din noul Statut al deputatilor si senatorilor care prevede ca parlamentarii care parasesc grupul parlamentar din care fac parte, care au fost alesi pe listele unui partid, devin deputati sau senatori neafiliati, daca nu se afiliaza unui alt grup parlamentar.

„Deputatii si senatorii ramasi neafiliati nu isi pot constitui grupuri parlamentare. Prevederile regulamentare legate de deputatii independenti care se pot constitui in grupuri dispar, potrivit noului Statut. Va trebui sa gasim o solutie pentru deputatii neafiliati, in acest moment nu exista grup parlamentar al deputatilor independenti, asa cum era pe vechiul Statut al deputatilor si senatorilor. Deputatul care si-a parasit partidul nu mai este deputat independent, doar cel care a candidat ca independent si a fost ales poate fi considerat deputat independent. Nu veti beneficia de un post in Biroul permanent, aveti deja un spatiu in care sa va desfasurati activitatea”, a precizat presedintele Camerei.

Ion Scheau a mentionat ca grupul independentilor s-a infiintat la data de 12 iunie 2013 cand era in vigoare vechiul Statut si a trimis atunci o notificare in acest sens Biroului permanent.

„Vom actiona aceasta decizie a Camerei la Curtea Constitutionala pentru ca s-a incalcat grav atat Regulamentul Camerei, cat si Constitutia. Consecintele sunt multiple, in primul rand nu ne putem desfasura activitatea in Camera, nu ne putem duce la indeplinire mandatul pe deplin, asa cum ne cer cei care ne-au trimis in Parlament”, a spus Scheau.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos