Deputații juriști închid ochii la infracțiunile comise de Rovana Plumb și resping cererea DNA de începere a urmăririi penale!

243

Parlamentarii din Comisia Juridică a Camerei Deputaților au respins luni urmărirea penală a ministrului demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, în dosarul Belina.

Deputații au dat 14 voturi împotriva solicitării DNA de începere a urmăririi penale și nouă voturi pentru.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează şi pe Sevil Shhaideh, referitor la trecerea unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman.

La ieșirea de la audieri, Rovana Plumb a declarat că este nevinovată și că nu a încălcat nicio prevedere a legii. Aceasta a mai spus că și-a prezentat demisia după ce premierul Mihai Tudose a făcut o serie de declarații în cadrul unei emisiuni televizate.