Deputatul „mitraliera”, Catalin Radulescu, loveste din nou! A descoperit „frauda” din 26 mai: „Sunt 4 milioane de alegatori in plus! Anumite interese au mers pe ideea sa mentinem aceste 18 milioane care de data asta, la acest vot, ne-a dezavantajat categoric”

421

Deputatul PSD Catalin Radulescu, membru al Comisiei parlamentare de investigare a „fraudelor” din 26 mai, a declarat, marti, ca pe listele eletorale se afla patru milioane de alegatori „in plus”. Comisia este condusa de Lia Olguta Vasilescu.

„Nu vi se pare curios, mie mi se pare curios, ca medic va spun, ca (…) au ramas tot 18 milioane si ceva in conditiile in care toate statisticile din ultimii 10 ani de zile arata ca nasterile sunt mult mai putine, sunt mult mai putini copii nascuti decat in anii anteriori si vreau sa va intreb daca s-a concordat ultimul recensamant cu evidenta populatiei.

Pentru ca eu cel putin am suspiciunea personala, dar cred ca ati mai auzit-o asta – si o sa cerem ultimul recensamant – ca in loc de 18 milioane, sunt 14 milioane si ca recensamantul care a fost facut ultimul a aratat ca exista 14 milioane dar ca anumite interese au mers pe ideea sa mentinem aceste 18 milioane care de data asta, la acest vot, ne-a dezavantajat categoric.

Intrebarea mea e foarte clara: aveti cunostinta de ultimul recensamant, ca nu a fost dat publicului pana acuma niciodata? Si am vrea sa vedem si noi care este ultimul recensamant facut in Romania, cu datele exacte.

Pentru ca mie mi se pare curios ca in 10 ani de zile, tot 18 milioane si ceva de oameni, adica vorbim de 100 – 200 de insi care s-au modificat, in conditiile in care, orice statistica, daca mergeti la Ministerul Sanatatii va arata ca au murit mult mai multi oameni datorita bolilor din Romania si s-au nascut mult mai putini copii. Dar noi am ramas cu 18 milioane de atatia ani de zile”, a declarat Radulescu, adresandu-se unui secretar de stat din Ministerul de Interne prezent la audieri, scrie Epoch Times Romania.

In replica, oficialul MAI i-a explicat deputatului PSD ca institutia pe care o reprezinta nu se ocupa cu asa ceva, recensamantul fiind un atribut pe care il gestioneaza Institutul National de Statistica.

„Personal, nu am datele ultimului recensamant, datele oficiale nu au fost facute publice. Ce pot sa spun si sa sustin astazi aici: acestea sunt cifrele oficiale, Registrul Electoral, va repet, este gestionat de Autoritatea Electorala Permanenta. Astea sunt datele cu care trebuie sa lucram. (…) In 25 mai, cu o zi inainte de data alegerilor, Registrul Electoral avea 18.968.840 de persoane, defalcate si acestea in doua categorii, adica 18.267.997 de persoane care reprezentau totalitatea cetatenilor cu drept de vot cu domiciliul in Romania si 700.843 de persoane – cetateni romani cu drept de vot dar cu domiciliul in strainatate”, a precizat secretarul de stat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos