Deputatul mitraliera, Catalin Radulescu, o ameninta pe Ana Birchall: Daca sustine desfiintarea SIIJ, va pleca, iar cariera ei politica se va incheia!

349

Deputatul Catalin Radulescu a afirmat, ca in cazul in care Ana Birchall va sustine desfiintarea Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie (SIIJ), atunci „va pleca si cariera ei politica se va incheia”. Deputatul PSD precizeaza ca nu sustine impozitarea pensiilor de serviciu ale magistratilor.

„Vreau sa afirm public cateva lucruri, cu mare convingere: 1. Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie trebuie sa fie consolidata si trebuie transformata in directie, asa cum este DNA si DIICOT, fiind singura reduta pentru respectarea drepturilor si libertatilor romanilor si impotriva abuzurilor din justitie ale magistratilor. Voi fi impotriva oricarui membru PSD care va dori altceva. Daca colega Birchall doreste altceva va pleca si cariera ei politica se va incheia; 2. Impozitarea pensiilor magistratilor e o eroare grava pe care am putea sa o facem. in toata lumea exista aceste pensii de serviciu (si nu speciale, cum spun unii care habar nu au) si ele sunt precizate si in legea 303 și 304, eliminarea sau impozitarea lor fiind neconstitutionala. Am rezolvat totul si acum vrem sa ne punem in cap si toți magistratii ? Chiar si pe aceia care ne-au sustinut toate modificarile prin legile justitiei si au sustinut sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie? Nu sustin sub nicio forma impozitarea pensiilor de serviciu ale magistratilor”, a scris Catalin Radulescu, miercuri, pe Facebook.

Social-democratul a adaugat ca ii va sustine pe toti ministrii care si-au facut treaba si nu va permite ca acestia sa fie inlocuiti cu niste anonimi.

„3. in toti acesti 7 ani, am sustinut mereu, ca pe functiile ministeriale sa punem profesionisti, oameni impecabili cu mare experienta in domeniu, pe care romanii sa ii aprecieze si sa ii iubeasca si nu hahalere puse prin presiunea presedintilor de organizații judetene, de care romanii sa rada si care sa ne faca de ras. in acelasi timp, voi sustine totdeauna ministrii care si-au indeplinit din plin mandatul, care au muncit zi si noapte, care sunt cunoscuti si iubiti pentru ceea ce au facut pentru romani si nu voi accepta ca sa fie schimbati cu no-name-uri, numai pentru ca altii care nu au facut nimic sunt invidiosi sau pentru ca nu sunt securisti ca ei”, a susținut Radulescu.

Deputatul PSD a precizat ca este in favoarea eliminarii gratuitatii pe tren pentru studenti.

„4. M-am exprimat deja vis-a-vis de gratuitatea biletelor de calatorie cu trenul a studentilor, si asa cum niciunul din noi care am facut facultate (mai nou universitate) nu am avut gratuitate si ne-am platit biletele de tren, si generatii intregi de romani au ajuns oameni respectabili si au facut aceasta tara cunoscuta in lume, fara sa ceara gratuitati de un fel sau altul, sunt total pentru eliminarea acestor gratuitati. Nu asta e piedica in a invata si a va reprezenta tara dragi studenti! Culcați-va in fiecare seara cu ceea ce a spus Kennedy „nu intreba ce poate face tara pentru tine, ci ce poti face tu pentru tara””, a conchis Radulescu.

Ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a anuntat, luni, ca in sedinta Comitetului Executiv National PSD, a fost convenit, de principiu, un plafon de 10.000 de lei pentru pensiile speciale, celora care depasesc aceasta suma urmand a le fi aplicata o „taxa de solidaritate”.

El a mai spus ca Guvernul va adopta un act normativ prin care va limita numarul de calatorii gratuite cu trenul pentru studenti. De asemenea, limita de varsta a studentilor pentru a beneficia de gratuitate va fi de 26 de ani.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos