Deputatul Remus Cernea cere legalizarea parteneriatului civil intre HOMOSEXUALI!

630

1remus cerneaDeputatul Remus Cernea a anuntat vineri ca doreste ca in viitor sa reglementeze parteneriatul civil intre persoanele de acelasi sex, motivand faptul ca fiecare om este liber sa faca ceea ce doreste, informeaza replicaonline.ro.

In cadrul unei conferinte de presa sustinuta la biroul sau parlamentar, Remus Cernea a argumentat ca in multe tari din Europa acest lucru a fost reglementat, el dand ca exemplu Franta, acolo unde persoanele de acelasi sex se pot casatori, dupa ce in urma cu doua zile senatorii francezi au aprobat acest tip de casatorii.

„Eu si Verzii sustinem drepturile omului pentru toti cetatenii. Noi nu consideram ca anumiti cetateni ar trebui discriminati in vreun fel pentru nici un motiv, pentru ca ar apartine unei minoritati nationale sau minoritati sexuale. In Europa, foarte multe tari accepta parteneriatele civile sau casatoriile intre persoanele de acelasi sex. Am anuntat deja ca am in vedere un proiect de lege care sa reglementeze parteneriatul civil intre persoane heterosexuale sau persoane de acelasi sex, pe model francez. In Franta, acum 5 ani a fost adoptata legea privind parteneriatele civile, iar la inceputul acestui an sau sfarsitul anului trecut a fost adoptata legea privind dreptul persoanelor de acelasi sex de a se casatori. Pentru Romania, ar fi un avantaj pentru persoanele heterosexuale sau orice fel de persoane, sa poata sa le fie recunoscut parteneriatul civil. De exemplu, in cazul tragic in care unul dintre parteneri moare, poate lasa mostenire, care nu mai poate fi atacata apoi in instanta de catre familie”, a declarat deputatul Remus Cernea.

In cadrul conferintei de presa, deputatul a avut parte si de scandal. Sorin Belu, membru al Partidului Verde, a intrerupt conferinta de presa a lui Cernea. Acesta a intrat si a luat toate insemnele Partidului Verde. Acesta a declarat ca urmeaza sa dezvaluie cine este Cernea si a precizat ca Partidul Verde nu-l mai sustine pe parlamentar.

Mentionam ca Belu a fost exclus din partid de catre Cernea.

„In acest caz am putea vorbi despre o razbunare. Ce a facut domnia sa este atat de jos moral vorbind, incat nu vreau sa ma cobor la nivelul lui”, a replicat Cernea.

Deputatul PSD Remus Cernea a anuntat, pe 8 aprilie, ca va depune o initiativa legislativa prin care bisericile sa nu mai primeasca finantare de la stat, ci prin intermediul unei taxe. Demersul lui Cernea nu este insa agreat de multi dintre colegii sai din Parlament, iar reprezentantii BOR spun ca propunerea nu poate fi aplicata in Romania, fiind vorba de o initiativa „razleata”.

Remus Cernea crede ca un procent din impozitul pe venit al cetațenilor ar fi suficient pentru nevoile Bisericii, daca acesta ar fi redirectionat spre finantarea bisericilor. Initiativa lui Cernea vine in contextul in care anul acesta statul a acordat aproape 71 de milioane de euro pentru finantarea bisericilor din Romania si strainatate.

Sistemul propus de Cernea este unul similar cu directionarea celor 2% catre ONG-uri.

„Ce propun eu nu este formulat impotriva Bisericii sau impotriva statului. Este un principiu asumat de mai multe tari europene, ca Germania. Este un principiu democratic, simplu si intuitiv. Anume: fiecare persoana poate directiona un anumit procent din impozitul pe venit catre biserica de care apartine. Biserica ar avea de aici un avantaj pentru ca ar beneficia de fonduri predictibile si pe care poate conta, iar statul nu ar mai actiona arbitrar ca pana acum. Spre exemplu, multi ani s-au acordat bani pentru constructia de biserici, iar anul acesta s-au respins toate amendamentele care vizau constructia de biserici”, a declarat Remus Cernea.

Sursa: rtv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos