Derapaje extrem de GRAVE în Ministerul condus de Carmen Dan! Un consilier MAI ține să-și arate respectul pentru ultimul șef al Securității comuniste: ”Vă port în suflet!”

443

Nicolae Radu, purtator de cuvant al Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” si consilier in cadrul Ministerului de Interne, tine sa isi arate respectul fata de Iulian Vlad, ultimul comandant al Securitatii din Romania.

„Sa luam aminte! Drum usor catre stele dle ministru, general IULIAN VLAD! Dumnezeu sa va Odihneasca in Pace! Va port in suflet”, a scris Nicolae Radu pe Facebook.

Screen Shot 2017-10-01 at 12.54.23

Potrivit informatiilor publicate pe pagina sa de Facebook, Radu este si „conducator de doctorat informatii si securitate nationala, abilitare promovata la Universitatea Nationala de Aparare ‘Carol I’ Bucuresti”.

Generalul Iulian Vlad, fost sef al Securitatii in perioada comunista, a incetat din viata, sambata dimineata, la varsta de 86 de ani, el fiind coordonator al Departamentului Securitatii Statului inainte de Revolutia din anul 1989.

Generalul a murit, sambata dimineata, dupa ce a fost in coma mai multe saptamani, potrivit Antena 3.

Iulian Vlad s-a nascut la 23 februarie 1931 in satul Gogosita, din judetul Dolj. A urmar cursurile scolii primare din satul natal intre 1939-1943, iar din 1943 pana in 1947 a fost elev al Liceului comercial „Gheorghe C. Litu” din Craiova.

Din momentul in care a terminat liceul si pana in 1951, fostul general a avut mai multe functii incepand cu cea de secretar de clasa si judet ajungand pana la functia de sef de sectie al Comitetului Central al Uniunii Tineretului Muncitoresc.

Din 1952, timp de 22 de ani, a lucrat la Ministerul de Interne, fiind specialist in invatamantul militar.

Din 1987 si pana la Revolutia din anul 1989 a indeplinit functiile de Ministru Secretar de Stat la Ministerul de Interne si sef al Departamentului Securitatii Statului.

In data de 31 decembrie 1989, Iulian Vlad a fost arestat si, mai apoi, condamnat la 25 de ani de inchisoare.

Fostul general a stat in inchisoare patru ani, fiind eliberat in urma gratierii.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos