Derapajele coalitiei PSD-ALDE, motivul pentru care Tudose ”a incasat palme usturatoare” de la presedintele Consiliului European!

270

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a subliniat marti, in contextul intrevederii cu premierul Mihai Tudose, importanta respectarii valorilor europene si a luptei impotriva coruptiei, scrie aktual24.ro.

Intr-un mesaj publicat marti pe contul sau de Twitter, Donald Tusk a publicat o fotografie de la intalnirea pe care a avut-o la sediul Consiliului European cu Mihai Tudose, facand referire, totodata, la „valorile europene si asteptarile societatii romanesti privind lupta impotriva coruptiei”.

La intalnirea de la Bruxelles, premierul roman si presedintele Consiliului European au discutat despre lupta impotriva coruptiei, fiind subliniat faptul ca orice initiativa legislativa se va face dupa consultarea prealabila a tuturor celor implicati in decizie, respectiv cu implicarea societatii civile.

Conform surselor citate, in cadrul intrevederii a fost transmis si mesajul ca Ministerul Justitiei este insarcinat sa puna in aplicare deciziile Curtii Constitutionale, initiativele urmand sa fie adoptate de catre Parlament si nu de Guvern, cu respectarea transparentei.

O alta tema abordata la intalnirea lui Tudose cu Tusk a fost pregatirea preluarii presedintiei Consiliului UE de catre Romania, conform acelorasi surse.