”Derbedeii si toapele” din PSD, tinta furiei lui Plesu: ”Dragnea e un baiat de mana a treia, iar Dancila e ca musca-n lapte!”

432

Scriitorul Andrei Plesu isi manifesta din nou, puternic, revolta, fata de ” inflatia de semidocti si agramati de la guvernare”. „Daca e sa dau un strigat din rarunchii furiei si ai nemultumirii mele, as spune: M-am saturat de derbedei si de toape!”, spune Plesu intr-un interviu pentru Timpolis.

Intrebat cum isi explica „aceasta inflatie de semidocti, de agramati de la guvernare, in ultimii ani?”, Plesu a raspuns: „Mi-e foarte greu sa-mi explic. M-am gandit, uneori, si la asta: in PSD sunt aproximativ 600.000 de membri, daca am inteles bine. Nu pot sa cred ca intre acestia nu exista oameni normali, oameni de buna intentie, oameni cu o educatie onorabila , dar in mod vadit ei nu conteaza, nu sunt selectionati, nu ajung la rampa. In PSD, dar si pe piata politica in general, par sa functioneze criterii de selectie fara nicio legatura cu eficienta, cu priceperea, cu responsabilitatea si cu dorinta de a face bine”

„Am indraznit, de curand, sa spun – desi suna cam dur – ca, daca e sa dau un strigat din rarunchii furiei si ai disperarii mele, as spune: M-am saturat de derbedei si de toape! Astea sunt cele doua mari categorii pe care le percep acum ca dominand scena publica. Oameni care nu-si inteleg rostul adevarat, oameni cu o instructie personala grav deficitara, oameni care cred ca a ajunge intr-o pozitie de putere inseamna a ajunge intr-o pozitie de profit. E foarte grav si, pana nu se schimba radical mentalitatea asta, nu ne putem face iluzii”, a mai spus Plesu.

El a exemplificat apoi cu cazurile lui Liviu Dragnea si Viorica Dancila.

„Domnul Dragnea isi permite, de pilda, de curand, sa decida ca vom muta o ambasada importanta de colo-colo. Dumnealui nu stie ca in politica externa exista contexte, experti, intelegeri internationale, riscuri. Vine din Turnu Magurele si spune: ‘Pai, sa mutam ambasada romana de la Paris la Nisa’.

Nu vreau sa fiu rautacios, dar dl. Dragnea e un baiat de mana a treia, un provincial zglobiu, care s-a trezit brusc intr-o pozitie de decizie. Nimic din calitatile lui intelectuale, morale, pragmatice nu-l recomanda pentru a conduce tara asta. Ca sa conduci o tara, trebuie, totusi, sa ai niste inzestrari si sa ai un proiect. Nu sa te bagi in fata, ca sa surazi, smecher, pe sub mustata, in stilul: ‘Hai, ca va fac din vorbe.’  E ametitor ca un asemenea aranjor de duzina a ajuns in varful natiunii. Asta e nenorocirea.

Si uitati-va si la ceilalti ministri, uitati-va cum vorbeste ministrul Educatiei. Uitati-va cum vorbeste si biata doamna prim-ministru, care cred ca ar fi o vecina foarte agreabila, buna gospodina, probabil. Ce cauta ea in pozitia aia? Ca musca-n lapte. E halucinant. Iar vina e, mereu, a intelectualilor. Daca intra in politica sunt ‘sinecuristi’, daca nu intra stau, ‘elitisti’, in ‘turnul de ‘fildes’”, a mai spus Plesu.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos