DETALIUL BOMBĂ pe care DAN DIACONESCU L-A ASCUNS!

265


de Anca Simina
Publicat la: 01.11.2012 15:15
Ultima actualizare: 01.11.2012 19:43


Mediafax Foto/Alexandru Minaescu

Averea cu care a epatat liderul PPDD în ultimii ani este mult mai mică pe hârtie. Din declaraţia de avere depusă la Gorj la pachet cu candidatura, nu apare nici yahtul, nici elicopterul, nici celebrul Rolls-Royce sau Mercedesul decapotabil cu care s-a afişat Diaconescu.

În privinţaa declaraţiei pe propria răspundere în privinţa colaborării cu Securitatea, Diaconescu a omis să bifeze oricare dintre variantele „am fost/nu am fost lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia”.

Candidatul PPDD vine în faţa poporului cu nouă terenuri, două case, cele cinci firme între care şi OTV şi bijuterii de 50.000 de euro. Declaraţia de avere şi cea de interese obţinute de gândul arată că averea asumată de Diaconescu se rezumă la două case de 506 metri pătraţi, respectiv 301 metri pătraţi, achiziţionate în 2007, plus alta de 225 de metri pătraţi, în sectorul 1 din Bucureşti. La acestea se adaugă un spaţiu comercial de 500 de metri pătraţi în sectorul 6.

La capitolul terenuri, cel mai mare e cel aferent spaţiului comercial din sectorul 6, de 9345 de metri pătraţi, cumpărat în 2009 împreună cu Luiza Mărgărit. Diaconescu mai are în proprietate 553 de metri pătraţi n în comuna Săruleşti, 755 de metri pătraţi la Babana, în Argeş, 500 de metri pătraţi la Snagov, 92 de metri pătraţi şi alţi 152 de metri pătraţi de teren în sectorul 3, Bucureşti şi 506 metri pătraţi în sectorul 1, plus 94 de metri pătraţi şi respectiv 225 de metri pătraţi în acelaşi sector.

În conturi are 234.000 de euro, iar bijuteriile pe care le declară au o valoare de 50.000 de euro.

Din OTV i-au intrat în ultimii ani în conturi 12.972 lei pentru „consultanţă” şi 30.000 de euro sub formă de comision.


Citeşte şi Profilul economic al lui Dan Diaconescu, noul acţionar majoritar al Oltchim: dator la stat, cu OTV-ul în insolvenţă şi cercetat pentru spălare de bani şi evaziune

Ca acţionar, mai apare în Oglinda Press SRL, Dan Diaconescu L.V. Distribution SRL, Ocran Televiziune SRL, precum şi la Precizia Business Center SRL, fără a preciza însă niciun fel de dividende rezultate din aceste companii.

Diaconescu nu are datorii şi nici maşini pe numele său.

În ediţia de anul trecut a TOP 300 CAPITAL, Dan Diaconescu apare cu o avere estimată la 26 de milioane de euro. 17 milioane valorau, după o eveluare făciută la acea vreme, doar şase din cele nouă proprietăţi imobiliare are sale declarate acum. Postul OTV, în schimb, are în parcul de maşini un Rolls-Royce, două Bentley-uri, un Mercedes decapotabil şi un SUV Infinity şi este proprietarul unui avion pentru două persoane, al unui elicopter şi al unui yaht.

Vezi aici declaraţia de avere şi de interese a lui Dan Diaconescu.

Intră în comunitatea Facebook Gândul, locul unde ziarul vorbeşte cu tine


 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos