Dezvăluiri despre trădările din PSD! Cum se sfâşie penalii între ei de teama DNA?

308

Au ieșit la suprafață detalii uluitoare despre trădările din PSD și modul în care o parte din oamenii de bază ai partidului au făcut pact cu DNA pentru a furniza informații. Fostul șef al PSD, Dumitru Iliescu face dezvăluiri despre trădările din PSD și furnizarea de  informații adversarilor PSD. În plus, Dumitru Iliescu susține informațiile făcute public de Codrin Ștefănescu, potrivit cărora oameni de bază ai partidului au fost „executați” de DNA cu ajutorul lui Victor Ponta.

„ Domnul Codrin Stefanescu a facut afirmatia, in aceasta seara, intr-o emisiune tv, ca binomul a arestat multi lideri ai PSD, de la nivel central si local, cu acordul domnului Ponta. Aceleasi date le-am primit si eu. Era greu de crezut ca se putea intampla asa ceva. Explicatia ca si el si rudele lui au fost hartuite de DNA, nu poate sa stea in picioare, ca argument solid, in a combate acuzatiile ce i se aduc in spatiul public.”

Dumitru Iliescu explică și cum a ajuns Ponta să ocupe prima sa funcție importantă, aceea de vicepreședinte al Camerei Deputaților. Tot Dumitru Iliescu spune că Gabriel Oprea și Ponta le-a cerut sprijinul pentru a ocupa această funcție, apoi Ponta l-a trădat pe Geoană. Dezvăluirile fostului șef SPP vin ca o reacție față de acuzele de trădare ale lui Ponta, acuzat la rândul său că a trădat cauzele partidului.

„ATI INTRAT PE UN TEREN MINAT, DOMNULE PONTA!!!

Daca se doreste sa vorbim despre tradari in PSD, despre legaturi cu binomul si despre sprijinirea acestuia, atunci cu siguranta domnul Ponta nu este, nici pe departe, persoana cea mai potrivita sa faca acest lucru. Cu totii am avut incredere in el si i-am acordat sprijinul nostru, intr-o masura mai mare, sau mai mica, in drumul spre sefia partidului. Se pare ca domnul Ponta are memoria scurta. Daca nu-si mai aduce aminte, am sa-i reamintesc eu. Inainte cu un an de momentul alegerii ca presedinte al PSD, domnul Ponta mi-a facut o vizita inopinata la resedinta mea de la Mogosoaia. A venit impreuna cu domnul Oprea, fara sa ma anunte in prealabil. Desi m-am trezit efectiv cu ei la poarta, nu i-am lasat acolo, ci i-am primit. Recunosc, mai gresesc si eu..!!! Dar atunci, mi-am dat seama ca au o problema importanta, daca au venit fara sa anunte. Si asa a fost.

Domnul Ponta dorea sa ocupe functia de Vicepresedinte al Camerei Deputatilor, functie care in acel moment era detinuta de domnul Valer Dorneanu. Si el si Oprea, care-l sustinea puternic, au motivat ca doresc sa devina vizibil si sa capete experienta, in incercarea de a accede intr-o functie importanta in conducerea partidului. La acel moment, m-a convins si chiar i-am spus sa se pregateasca in mod serios si ca daca o face cum trebuie, el va fi urmatorul presedinte al partidului. Am vorbit cu cei ce decideau acest lucru, le-am recomandat sa il ajute si asa s-a si intamplat. In acel moment, nu m-am gandit ca domnul Ponta poate sa tradeze partidul, in modul in care a facut-o. Cand domnul Geoana mi-a spus ca doreste sa il ia in echipa restransa, cu care dorea sa se deplaseze, la intalnirile cu electoratul in judete, nu m-am opus, desi imi sosisera semnale ca domnul Ponta nu joaca cinstit. Aveam sa raman surprins, cand am constatat ca era mereu in legatura cu cei din echipa adversa. Stiam conexiunile lui cu binomul si cei din jurul acestuia, dar imi venea greu sa cred ca va trada fara nicio retinere. Primul care si-a dat seama de acest lucru a fost domnul Cosmin Gusa.

Ponta a cerut sa intre in echipa restransa a lui Mircea Geoana, ca sa poata avea acces la informatiile cele mai importante,vis-a-vis de campania acestuia. La un moment dat, independent de domnul Gusa, care poate oferi foarte multe detalii, mi-am dat seama ca cineva din interiorul echipei tradeaza. Dupa o scurta documentare am ajuns la domnul Ponta. Trebuia sa realizez acest lucru mai devreme, mai ales ca stiam despre legaturile lui cu Maior, Oprea si grupul de la Cluj. Desi nu am avut informatii ca a fost in sufrageria lui Oprea in seara alegerilor, ulterior mi-au venit date despre faptul ca a fost in conexiune permanenta cu Oprea si Maior, carora le furniza date referitoare la ceea ce se intampla in stafful lui Geoana. Tradarea nu s-a rezumat doar la aceste aspecte, a mers mai departe, votandu-l pe contacandidatul acestuia Crin Antonescu, asa cum ulterior a recunoscut, chiar el, in mod public.

Nu stiu daca este adevarat sau nu, dar unii au sustinut ca l-a votat in turul al doilea pe domnul Basescu. De fapt mai conteaza daca l-ai votat, sau nu, pe Basescu, cand tu te plimbi peste tot cu Geoana, spunand oamenilor ca il sustii si votezi adversarul sau in alegeri??? (…) Domnul Ponta nu ne spune cand binomul a inceput sa se ocupe de el si de ce. Binomul era foarte puternic cu o asemenea sustinere si singura modalitate de a-l stopa era sa se creeze o fisura in interiorul acestuia printr-un “joc” operativ. Diversiunea s-a realizat, iar fisura creata a impartit binomul si sustinatorii acestuia in doua. Domnul Ponta nu a avut alternativa si s-a dus in partea pe care binomul a inceput sa o urmareasca si sa o execute”, a scris fostul șef SPP, Dumitru Iliescu pe pagina de Facebook, conform reperis.ro.

ADEVĂRURI NECUNOSCUTE DESPRE DUMITRU ILIESCU

Ajuns general cu patru stele, Dumitru Iliescu pare ca gasit formula magica a imbogatirii rapide. Transferandu-si afacerile familiei, firmele sale produc profituri de milioane de euro. Fiica lui cea mare Ana Maria Joitoiu este actionara la mai multe societati comerciale, a doua fata, Andreea Florina Iliescu a fost angajata in 2014 la Camera Deputatilor. Foarte interesanta este declaratia ei de avere, de unde reiese ca detine 3 conturi bancare cu 906.000 de lei.

Iata reteaua de firme patronate discret si prin intermediul familiei de catre Dumitru Iliescu, consilierul personal al lui Liviu Dragnea:
Fiică Ana-Maria Iliescu-Joițoiu (29 de ani), acționară la Agenția de Pază Arcadia (100%), Ana Imobiliare (95%), Armada International (50%), Lider Mega Construct (firmă în dizolvare din 2013)
Fiică Andreea – Florina Iliescu (25 de ani), acționară la Armada International (50%)
Nepoata Alina Loredana Bontea (36 de ani), acționară la Agenția Română de Securitate (100%), Ana Imobiliare (5 %), Anne’s Company (50%), Digital Top Consulting (95%), Lider Mega Construct (50%), Prince Milton (50%), Universal Clean (50%). Ea a mai fost acționară în patru firme care au fost radiate: Armia Group, Lider Construct International , Superintex și Supertehnic.
Vlad Bontea (35 de ani) este acționar 100% la societatea Master Top Protection, societate în dizolvare. Afaceri cu Poșta Română Până în 2014, Vlad Bontea, soțul nepoatei „nerecunoscătoare”, a fost șeful Cancelariei Instituției Prefectului din Mehedinți, județul controlat de baronul local Adrian Duicu (PSD). În 2012, Bontea, care este vicepreședinte al PSD Mehedinți și președinte PSD Strehaia, a declarat că deține trei ceasuri de 38.000 de euro și bijuterii de zece mii. În anul 2011, firma paravan a lui Mitică Iliescu a adus familiei Bontea dividende de 555.500 de lei. Doi ani mai târziu, când a fost numit vicepreședinte al Protecției Consumatorului, Bontea a declarat la rubrica „bunuri mobile”, doi „cai de sport” cu „an de fabricație” 2006. De altfel, pagina de Facebook a lui Vlad Bontea este plină de fotografii cu fiica acestuia, pasionată de călărie. Veniturile familiei au fost completate de dividendele de la firma „pierdută” a lui Mitică Iliescu. Anul trecut, nepoata generalului a încasat de la SC Agenția Română de Securitate dividende în valoare de 1.714. 557 de lei. Una din afacerile profitabile ale societății a fost semnată pe 20 martie 2014. Atunci, Poșta Româna atribuia contractul de 5.326.458 de lei fără TVA firmei Agenția Română de Securitate pentru „Servicii de investigație și de siguranța, cu exceptia serviciilor de transport cu vehicule blindate”, notează arhivelesecuritatii.ro
Andreea-Florina Iliescu, fiica fostului șef al SPP generalul Dumitru Iliescu, a fost angajată la Camera Deputaților fără concurs. Ea a fost numită funcționar public parlamentar în cadrul Serviciilor Camerei Deputaților în 2014. Ulterior, fiica generalului cercetat pentru corupție a fost detașată și încadrată la cabinetul unui demnitar, fără a se prezenta numele acestuia.