Din categoria ardeti ogoarele, otraviti fantanile! Sefa Tarom, demisa in urma cu doua zile: „Razvan Cuc mi-a cerut sa tin mai multe avioane la sol in ziua motiunii de cenzura”

779

Madalina Mezei, directorul TAROM pana in urma cu doua zile, sustine ca Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, i-a cerut sa tina la sol mai multe aeronave Tarom in ziua motiunii de cenzura. Mezei a confirmat pentru HotNews.ro ca Cuc i-ar fi cerut sa tina la sol aeronavele care faceau curse interne spre Bucuresti, astfel incat unii deputati si senatori sa nu mai ajunga la Parlament in ziua motiunii de cenzura.

„Este adevarat. Mi-a cerut sa tin avioanele la sol. Mi-a zis sa nu vina lumea la motiune, sa inventez probleme tehnice”, a confirmat pentru HotNews.ro Madalina Mezei.

„Dumnealui n-a inteles ca prin mandatul meu nu puteam sa fac asa ceva. Oamenii nostri, pilotii, sunt oameni liberi care nu stau sa raspunda comenzilor unui CEO. I-am spus ca nu voi face niciodata asa ceva”, a spus Mezei.

„Eu nu-s implicata politic. Am avut increderea unor oameni care m-au verificat profesional, cariera mea de 22 de ani este cartea mea de vizita. Am fost chemata sa fac un proiect, sa salvez compania”, a declarat Mezei.

Consiliul de Administratie al TAROM a decis marti seara revocarea Madalinei Mezei din functia de CEO al TAROM, dupa ce aceasta a fost numita in functie in luna iunie.

„Nici nu stiu cum au facut. Am fost socata marti seara cand m-a sunat presedintele CA sa ma anunte ca voi fi destituita din functie”, a spus Mezei.

Informatia a fost expusa in spatiul public initial de catre liderul PNL Ludovic Orban, iar ulterior fostul sef al Tarom a confirmat informatia pentru ziuanews.ro. Premierul desemnat Ludovic Orban s-a referit, miercuri, la situatia de la Tarom, invocand informatii vehiculate in spatiul public.

„Uitati-va ce face Cuc la Ministerul Transporturilor. Demiteri de directori din niste motive foarte stravezii. Sunt foarte multi in Tarom cei care spun ca demiterea directoarei este pentru ca ea a refuzat sa tina avioanele la sol la motiunea de cenzura, ca sa nu vina parlamentarii pentru ca erau cursele de la Iasi, Timisoara, Cluj, care aduceau peste 20 de parlamentari ai opozitiei si care daca n-ar fi aterizat la timp, nu puteau sa vina sa voteze motiunea. Asta se vorbeste la Tarom, sa nu credeti ca inventez”, a declarat Ludovic Orban.

Reactia lui Razvan Cuc, pe Facebook: „intoarceti-va acolo unde stiti cel mai bine activitatea: la ticketing si protocol”

„Se pare ca fosta doamna director general Tarom nu a inteles ca daca nu face treaba, va sta cu mandatul pe masa Consiliului de Administratie

Nu inteleg supararea unor directori de Companii care atunci cand nu isi indeplinesc obiectivele pe care si le-au asumat, la preluarea mandatului, vin acum si se dau victime. Doamna Mezei trebuia sa-si asume intarzierile manageriale trasate de catre CA. Trebuia sa faca restructurarea Tarom, trebuia sa fie livrat deja primul avion ATR, trebuia sa nu incerce sa faca anumite jocuri in favoarea unor grupuri din Companie.

Minciunile pe care le arunca acum pe piata, crezand ca cineva ar putea sa-i securizeze pozitia de director general, nu au nicio acoperire. Daca cineva i-ar fi cerut asa ceva, ar fi trebuit sa iasa public, atunci, si sa spuna lucrurilor pe nume. Or, doamna a asteptat pana acum momentul oportun pentru ea, crezand ca va deveni o victima a cuiva si va reusi sa ramana in functie cu sprijinul stiut numai de ea.

Trebuie sa stie ca in functie nu o tine decat munca, nu jocurile de culise. inteleg ca nu a avut nimic impotriva cu revocarea si ca asa cum a venit, asa pleaca.

Sa-si caute acum o alta scuza, mi se pare lipsit de substanta. Probabil ca a cazut victima grupurilor de pile si relatii din Companie.

Nu ma razboiesc cu doamna Mezei, dar cred ca nu a inteles ceva din functia pe care a detinut-o. Functia de director general al Tarom nu se compara cu cea de sef de reprezentanta de la Bruxelles, unde facea rezervari de bilete sau protocol pentru prietenii care veneau in vizita.

Aici trebuie luate decizii manageriale in interesul Companiei, nu sa stai si sa astepti dupa un “ok” care vine din partea apropiatilor.

in consecinta, doamna Mezei, intoarceti-va acolo unde stiti cel mai bine activitatea: la ticketing si protocol.”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos