Din categoria paine si circ in regimul PSDragnea: Adina Florea anunta ce a facut cu dosarul penal deschis lui Timmermans!

349

Procurorii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) anunta, joi, ca au clasat dosarul penal denumit generic „Timmermans”, pe motiv ca nu a fost gasit niciun indiciu de natura sa conduca la presupunerea rezonabila ca faptele reclamate ar exista.

„Procurorii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus la data de 27 martie 2019, in dosarul penal denumit generic „Timmermans”, clasarea cauzei sub aspectul comiterii infractiunilor de abuz in serviciu, prev. de art. 297 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, comunicarea de informatii false, prev. de art. 404 Cod penal si constituirea unui grup infractional organizat, prev. de art. 367 Cod penal, intrucat s-a stabilit ca nu s-a decelat niciun element/indiciu de natura sa conduca la presupunerea rezonabila ca faptele reclamate ar exista in materialitatea lor”, anunta Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie.

In februarie 2019, Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie a inregistrat un dosar penal in urma plangerii depuse de luju.ro, plangere in care prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, comisarul european pe Justitie Vera Jourova, procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, si sefa reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Angela Cristea, erau acuzati de constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals intelectual, comunicare de informatii false, in legatura cu o presupusa falsificare a raportului MCV din 13 noiembrie 2018.

Initial, denuntul a fost depus la DIICOT, insa a fost trimis apoi catre Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie.