PNL are un singur europarlamentar ca membru de drept in Comisia LIBE – Traian Ungureanu. Numai ca alti patru eurodeputati liberali au votat azi pro-Kovesi in LIBE, sustin surse politice pentru Adevarul. Cum a fost posibil? Cei patru liberali i-au inlocuit pe alti colegi PPE din LIBE. Asadar, cele cinci voturi pro-Kovesi venite de la PNL au inclinat decisiv balanta in favoarea fostei sefe DNA. PSD a avut o tactica inversa.

In afara de Traian Ungureanu, liberalii care au votat in Comisia LIBE sunt: Marian-Jean Marinescu, Siegfried Muresan, Adina Valean si Cristian Busoi. PSD a avut aceasi tactica, numai ca anti-Kovesi. Europarlamentarii PSD le-au luat locul altor colegi socilaisti in LIBE pentru a vota impotriva Laurei Codruta Kovesi.

Potrivit surselor citate, socialistii bulgari le-au lasat locul romanilor. Printre europarlamentarii PSD care au votat impotriva se numara: Gabriela Zoana, Ciprian Tanasescu, Emilian Pavel, Razvan Popa si Maria Grapini.

Laura Codruta Kovesi a strans cele mai multe voturi in Comisia LIBE pentru functia de procuror-sef al Parchetului European. Votul a fost secret. Kovesi a primit 26 de voturi. Jean-François Bohnert a primit 22 de voturi si Andres Ritter, candidatul german, un singur vot. Deci cele cinci voturi venite de la PNL au influentat decisiv rezultatul final.

Marti seara, Laura Codruta Kovesi a reusit sa se claseze pe primul loc si la votul din Comisia de control bugetar (CONT), la un vot distanta de urmatorul candidat, francezul Bohnert. Urmeaza o negociere intre Parlamentul European si Consiliul UE in urma careia va fi stablit viitorul procuror-sef european.

„Mentionez pentru corecta informare a oamenilor ca, desi in Comisia LIBE PNL are un singur reprezentant, astazi au fost prezenti si au votat pentru Laura Codruta Kovesi 5 europarlamentari PNL ( care au inlocuit alti parlamentari PPE care, practic, ne- au cedat locul ): Siegfried Muresan, Adina Valean, Marian Jean Marinescu, Cristian Busoi si Traian Ungureanu. Contributia lor a fost decisiva. Ganditi-va ca diferenta a fost de 4 voturi. Condamn ferm atitudinea anti-romaneasca a parlamentarilor europeni din PSD si ALDE care au facut tot posibilul sa saboteze candidatura lui Kovesi si somez guvernul sa inceteze orice demers impotriva candidatului roman“, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

Sursa: Adevarul