Din culisele unei zile in care Dragnea a incercat sa ingenuncheze toata tara! Cum au incercat Dragnea, Olguta si Valcov sa scoata OUG pe amnistie si gratiere!

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu relateaza cum au incercat Dragnea, Lia Olguta Vasilescu si Darius Valcov, in cursul zilei de luni, sa forteze adoptarea unei OUG pe amnistie si gratiere. Actiunile lor au fost zadarnicite de opozitia sau frica esalonului unu si doi din Ministerul Justitiei.

Ziua de luni a fost o zi de foc, desi putin a reusit sa transpara din culisele guvernamentale. Dragnea a facut presiuni infernale pentru ca Guvernul sa emita astazi ordonanta privind amnistia si gratierea. Insa functionarii de rang inalt nu au dorit sa riste.

„Ei bine, in Ministerul Justitiei toata lumea si-a pus piciorul in ghips.

Primul a fost dl Toader, care si-a delegat atributiile secretarului de stat Mariana Mot, sustinuta de PSD. Luni dimineata se stia ca dna Mot a pregatit ordonanta si totul merge intins. Dar se pare ca la un moment dat si dna Mot, de profesie judecator, a realizat dimensiunea grozaviei si a intrat brusc in concediu, pentru ca i s-ar fi imbolnavit cineva in familie.

Au fost eforturi disperate mai ales din partea lui Liviu Dragnea, a Olgutei Vasilescu si a condamnatului in prima instanta Darius Valcov, unul dintre cei care ar fi trebuit sa beneficieze de efectele OUG, dar nimeni din Ministerul Justitiei nu a fost dispus sa puna semnatura pe amnistie si gratiere.

De altfel, dl Valcov a redevenit foarte vocal si foarte victima in prime time, la televizunea familiei Voiculescu, propovaduind necesitatea unui moment zero in anul Centenarului.

Daca pana la ora sedintei de guvern sau pana la cea care inteleg ca ar putea avea loc joi nu se va gasi cineva sa semneze din partea Ministerului Justitiei un aviz pozitiv, ordonanta nu va fi emisa. Asta nu inseamna insa ca planul este abandonat. Inseamna doar ca, cel mai probabil, ordonanta nu va aparea pana in toamna”, a relatat Dogioiu pe ziare.com.

Ecouri ale luptei din culisele guvernamentale au ajuns si la urechile lui Dacian Ciolos, care i-a indemnat pe specialistii guvernamentali sa reziste presiunilor.

„Functionarii responsabili din ministere stiu ce inseamna sa adopti acte normative de urgenta la presiune politica.
Si sunt convins ca vor demonstra si de data aceasta ca statul roman nu a ramas sat fara caini.

Chiar daca statul e condus azi de lideri politici dintre care unii il considera o unealta pentru interese personale si de partid.

Nu avizati acte normative despre care nu stiti ca sunt 100% legale. Nimeni nu va poate obliga sa va depasiti atributiile de serviciu. Ramaneti demni pana la capat. Nu sunteti singuri!”, a scris Ciolos pe Facebook.

Din culisele unei zile in care Dragnea a incercat sa ingenuncheze toata tara! Cum au incercat Dragnea, Olguta si Valcov sa scoata OUG pe amnistie si gratiere! was last modified: iulie 17th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close