Jurnalistul Liviu Avram anunta ca presedintele poate cere urmarirea penala a Vioricai Dancila! Pedeapsa este de la 2 la 12 ani de inchisoare! „Cand s-a angajat in afacerea asta cu mutarea ambasadei din Israel, doamna Viorica Dancila a omis doua aspecte esentiale, dupa cum urmeaza:

1. Nu are imunitate parlamentara, deci o eventuala urmarire penala a sa nu trebuie aprobata de Parlament. Presedintele are calificarea legala sa ceara, fara nicio restrictie, urmarirea penala a doamnei Dancila. Pe ce temei? Iata-l:

2. Articolul 8, alin. b) din Legea raspunderii ministeriale zice ca se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 12 ani „prezentarea, cu rea-credinta, de date inexacte Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului”, anunta, pe Facebook Liviu Avram.

Postarea integrala:

„O flacara in coafura doamnei Dancila

As spune ca doamna Viorica Dancila este proasta, dar ma tem ca ma dau in judecata femeile PSD. Asa ca spun doar ca doamna Dancila e prost sfatuita.

Cand s-a angajat in afacerea asta cu mutarea ambasadei din Israel, doamna Viorica Dancila a omis doua aspecte esentiale, dupa cum urmeaza:

1. Nu are imunitate parlamentara, deci o eventuala urmarire penala a sa nu trebuie aprobata de Parlament. Presedintele are calificarea legala sa ceara, fara nicio restrictie, urmarirea penala a doamnei Dancila. Pe ce temei? Iata-l:

2. Articolul 8, alin. b) din Legea raspunderii ministeriale zice ca se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 12 ani „prezentarea, cu rea-credinta, de date inexacte Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului”.

E doar o treaba avocateasca sa demonstrezi ca doamna Dancila a comis aceasta fapta sub forma omisiunii: sa prezinti date inexacte este similar cu sa nu prezinti date exacte, desi trebuia sa o faci. Lasam aici avocatii sa vorbeasca si, eventual, instantele sa stabileasca.

Cat priveste „atingerea intereselor statului”, asta nu mi se pare greu de demonstrat in contextul echilibrelor precare din Orientul Apropiat.

Problema doamnei Dancila este ca presedintele poate cere urmarirea sa penala si in lipsa unei solicitari a Parchetului, iar daca Parchetul chiar incepe urmarirea penala, presedintele poate dispune suspendarea sa din functie.

Concluzia? Unii smecheri s-au cam jucat cu focul prin coafura doamnei Vasilica Viorica Dancila si au uitat sa-i spuna si dansei ce o asteapta.”

Sursa: comisarul.ro