Din partea Guvernului PSD nu vedem nimic pozitiv, dar ministrul Doina Pană susține că știrile negative de la TV îi fac pe tineri să plece din România!

539

Ministrul Apelor și Pădurilor, Doina Pană, vrea ca televiziunile să dea mai multe știri pozitive și susține că tinerii au ajuns să plece din România din cauza știrilor negative date la TV.

Schimbările anunțate de guvernanți legate de TVA sunt, pentru Doina Pană, o știre pozitivă. Asta deși, de la anul, românii au urma să plătească mai mult în contul acestei taxe. În opinia ministrului, măsura e motiv de îngrijorare doar pentru cei care obișnuiesc să nu plătească TVA.

La remarca Irinei Petraru potrivit căreia din partea Guvernului nu vedem nimic pozitiv, Doina Pană a susținut că: ”sunt exemple nenumărate: numai toate facilitățile pentru tineri, toate start-up-urile. Numai dacă vă faceți că nu le vedeți…”.

Întrebată dacă se referă inclusiv la TVA-ul defalcat și la alte câteva taxe pe care tinerii vor trebui să le plătească, Pană a răspuns: ”da, și aceea va fi de la anul o știre pozitivă. Nu va mai exista evaziune la TVA de șapte miliarde sau de cât e!”.

”Eu prezint o realitate. Pentru cei care deranjează și nu vor să să plătească TVA-ul e o știre negativă. Pentru cei care-și plătesc TVA-ul e o știre pozitivă. Nu vă faceți că nu înțelegeți ce vreau să spun. Eu vreau o altă lume pentru tinerii noștri, încât cei plecați să se întoarcă acasă și cei care nu au plecat să nu plece”, a mai declarat ministrul.

Întrebată ce motive ar avea românii plecați în străinătate să se întoarcă, aceasta a răspuns: ”eu, în calitatea mea de parlamentar, m-am întâlnit cu foarte mulți tineri care sunt supracalificați și lucrează în străinătate. Pe ei nu i-a mânat banii în afară, pentru că ei câștigau bine și în România și s-ar întoarce oricând acasă, dar vor o altfel de lume: fără agresivitatea care e la noi în toată societatea, fără valul de ură. Trebuie să recunoașteți că toate astea sunt generate și de știrile doar negative pe care le propagă posturile de televiziune”.

Sursa: b1.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos