Din profesoara la o scoala comunala, Marieta Stanescu, sotia baronului PSD de Olt, a fost ”mutata” la Ministerul Educatiei pe un salariu baban!

1304

Soția senatorului PSD de Olt Paul Stănescu, Marieta, a fost angajată la Ministerul Educației pe postul de consilier. Informația apare în ultima declarație de avere a liderului PSD, din luna mai a acestui an. Potrivit documentului, Marieta Stănescu a încasat de la acest minister 8.668 de lei, semn că angajarea s-a petrecut de curând, scrie Romania Libera.

În declarația anterioară de avere, depusă în ianuarie, statutul  Marietei Stănescu era unul diferit. Ea apare ca profesoară la clasele I-VIII, în comuna Vișina din județul Olt, unde este domiciliul celor doi. În această calitate ea a obținut venituri de 28.855 de lei, în cursul anului 2016. Potrivit aceluiași document,  soția baronului PSD a încasat și 12.088 de lei, sub formă de pensie.

Paul și Marieta Stănescu au, împreună, trei terenuri agricole, unul intravilan și unul extravilan. De asemenea, ei dețin au apartament în Craiova și o casă de locuit în Vișina, de 299 de metri pătrați. Paul Stănescu deține conturi de 24.000 de lei. Potrivit ultimei declarații de avere, Paul Stănescu a avut, pe parcursul ultimului an, trei surse de venit: 36.927 ca președinte al Consiliului Județean, 4.984 ca senator și 18.750 de la o companie care se ocupă cu munca pe terenurile arendate.

Vicepreședintele PSD, Paul Stănescu, este unul dintre cei mai influenți apropiați ai lui Liviu Dragnea. La alegerile din 2016 el a renunțat la postul de președinte al CJ Olt pentru a candida pentru Senat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos