Din seria reusitelor guvernarii PSD: o victima a incendiului din Colectiv primeste 234 de lei lunar pentru grad de handicap 1, doar pentru 1 an – ”Poate imi cresc degetele intre timp, cine stie!”

442

Tedy Ursuleanu, una dintre persoanele ranite la Colectiv, se loveste mereu de umilinta la care o supune statul. Pentru grad de handicap 1 ea primeste lunar 234 de lei, dar este nevoita sa demonstreze ca degetele nu i-au crescut intre timp, scrie aktual24.ro.

Tedy spune ca este idignata de modul in care functioneaza sistemul in Romania si de faptul ca o persoana cu un handicap evident trebuie sa indure umilinta periodic.

“Grad de handicap 1 pentru 1 an, poate imi mai cresc degetele, cine stie!” scria acum cateva zile Tedy Ursuleanu, supravietuitor al incendiului de la Colectiv, atasand hartia primita de la DGASPC, noteaza Paula Rusu.

Peste un an de zile trebuie sa vina inapoi la comisia care i-a acordat gradul de handicap si sa demonstreze cu adevarat ca nu i-au crescut degete noi la mana dreapta si ca stanga este la fel.

tedy-ursuleanu-grad-de-handicap

“La cealalta mana imi pot misca doar patru degete, al cincilea este blocat. Am avut fractura de os si mi-a fost lipit de prima falanga si sta intr-o pozitie incomoda, ma incomodeaza sa strang pumnul, de multe ori ma lovesc si sangereaza. Va trebui sa ma operez la el si apoi sa imi pun niste proteze biomecanice.” Spunea Tedy acum ceva vreme.

Tedy Ursuleanu este una dintre persoanele care au scapat cu viata ca prin minune, in urma tragediei din Colectiv, dar tanara a suferit arsuri severe pe mare parte din trup, a fost operata de mai multe ori, iar degetele de la o mana i-au fost amputate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos